Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

„Gol și excitat”! Ambasadorul Golovatiuc, chemat acasă de la Moscova. Ar fi hărțuit sexual o angajată!

29 Iul. 2021, 11:26
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
29 Iul. 2021, 11:26 // Societate //  Realitatea.md

Golovatiuc, la tablă cu scandalul sexual! MAEIE se clarifică și precizează că are „toleranță zero față de abuzuri”

Vladimir Golovatiuc, ex-deputatul PSRM și actualul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, ar fi hărțuit o angajată din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Deschide.md scrie că acesta a chemat-o pe femeie, sub un pretext inventat, în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat ce victima a intrat în hol, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Cum a reușit să scape din brațele ambasadorului?

Sursa citată scrie că totul s-ar fi întâmplat acum 3 săptămâni, pe data de 9 iulie. După ce informația a ajuns la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Vladimir Golovatiuc a fost rechemat de urgență în Republica Moldova.

„Am revenit în R. Moldova, fiind în concediu. A fost un concediu programat încă în luna iunie, însă din cauza alegerilor parlamentare am fost nevoit să-l amân”, a declarat acesta. Cât despre scandalul sexual în care ar fi implicat, a refuzat categoric să ofere detalii, menționând că alte subiecte nu comentează.

În același timp, sursa citată a reușit să afle cine este angajata Ambasadei care a avut de suferit. Din motive lesne de înțeles, nu i-au divulgat numele.

„El m-a invitat la reședința dumnealui care este amplasată în incinta ambasadei. Dumnealui avea dubii în privința vestimentației pe care trebuia să o ia la o cină. Când eu am intrat, dumnealui nu avea haine pe el. El m-a întrebat dacă eu știu cum el ar trebui să se îmbrace, după care a încercat să mă cuprindă și m-a întrebat: cum să meargă într-o stare atât de excitată, cum să iasă din casă când trebuie «calmat». Eu m-am eschivat și am reușit să fug din reședință. Îndată după cele întâmplate eu am anunțat colegul de la ambasadă, dar și organele poliției din Rusia. Mă aflam într-o stare de șoc, într-o stare de nervozitate maximă, profund rușinată de ceea ce mi s-a întâmplat. Este inadmisibil acest lucru”, a povestit femeia.

Vladimir Golovatiuc nu i-a iertat refuzul și a început prin diferite metode să o atace și să o ponegrească.

„Sunt în continuare șocată, stresată și nedumerită. Sunt urmărită cu priviri de către colegii mei din ambasadă. Dumnealui a răspândit informații denigratoare în privința mea, atât în Rusia, cât și la Chișinău. A declarat că eu sunt o femeie «cu responsabilitate socială scăzută», că am avut comportament inadecvat, că l-am provocat, l-am hipnotizat. Toate aceste minciuni el le spune la Guvern, la MAEIE, la Parlament. Eu mă întorc din misiune cu o pată mare provocată de dumnealui”, a dezvăluit aceasta.

Femeia a mai spus că i-a fost provocată o traumă psihologică enormă și are nevoie de consultație unui medic.

Șeful serviciului de presă al MAEIE, Daniel Vodă, a explicat că Ministerul se va documenta pe cazul respectiv și, ulterior, va reveni cu o reacție.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române