Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Granturi pentru organizațiile promotoare ale egalității de gen. Banii au fost oferiți cu suportul Suediei

09 Sept. 2021, 16:46
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
09 Sept. 2021, 16:46 // Societate //  Valentina Buză

Organizațiile societății civile promotoare ale egalității de gen sunt susținute financiar de Suedia. Astfel, ieri, 8 septembrie, la Chișinău, a avut loc o ceremonie de acordare a granturilor mici destinate consolidării capacităților organizațiilor societății civile promotoare ale egalității de gen și a eliminării violenței împotriva femeilor și fetelor. Evenimentul a fost organizat de către UN Women Moldova, în colaborare cu UNAIDS.

În context, la ceremonie au participat reprezentante/ți ai 17 organizații ale societății civile care au primit granturi de o valoare de până la 10 000 USD.

Organizațiile beneficiare au fost selectate în cadrul unui concurs de granturi mici lansat de către UN Women Moldova pentru organizațiile societății civile în cadrul domeniilor Eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor și Femeile în conducere și guvernare.

Această inițiativă este axată pe aducerea unei schimbări transformative în organizațiile societății civile, acestea fiind susținute să dezvolte politici interne sensibile la gen și să integreze dimensiunea de gen în structura lor internă, pentru a promova ulterior cultura toleranței, egalității și non-discriminării în țară.

„Suedia promovează agenda egalității de gen în Moldova și în ultimii ani am avut posibilitatea să întâlnim organizații locale active și persoane care doresc să îmbunătățească activitatea instituțiilor în care activează sau doresc schimbări în comunitatea în care locuiesc. Aș vrea să mulțumesc tuturor organizațiilor care au participat în cadrul acestui program cu intenția de a diversifica activitățile pe care le implementează în comunitățile lor. Egalitatea de gen este un obiectiv care încă urmează a fi atins și sperăm că prin această contribuție cultura de egalitate va fi promovată în Moldova iar discuțiile globale despre nediscriminare vor fi aduse mai aproape”, a declarat Adam Amberg, șef al Secției Cooperare pentru Dezvoltare la Ambasada Suediei în Chișinău.

„Rolul organizațiilor societății civile în promovarea egalității de gen este unul crucial. Acestea întreprind acțiuni de sensibilizare a populației, precum și pledează pentru modificarea politicilor și legilor în fața Guvernului. În acest context, organizațiile societății civile reprezintă un partener extrem de important pentru UN Women, iar oferirea acestor granturi este o oportunitate pentru a contribui la consolidarea mecanismelor lor instituționale interne dar și pentru a extinde rețeaua de organizații lidere în promovarea egalității de gen”, a afirmat Dominika Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova.

Programul de granturi mici destinate consolidării capacităților organizațiilor societății civile promotoare ale egalității de gen și a eliminării violenței împotriva femeilor și fetelor, a fost lansat de către UN Women Moldova cu sprijinul financiar al Suediei și al UNAIDS din fondurile UBRAF.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 14:07
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2023, 14:07 // Sci-tech //  Realitatea.md

Gigantul motoarelor de căutare Google împlinește miercuri 25 de ani. De departe cel mai popular motor de căutare, Google înregistrează aproximativ 99.000 de căutări pe secundă și 8,5 miliarde de căutări în fiecare zi.

Pentru a celebra existența, Google a lansat un nou doodle în care numerele 2 și 5 înlocuiesc „oo” din mijloc, iar dacă tastați „Google 25 de ani”, pe ecran vor apărea confetti.

Doodle-ul Google aniversar marchează evoluția logo-ului Google, de la primul logo până la evoluția sa actuală, cu un logo special pentru cea de-a 25-a aniversare la final, când se împlinește un sfert de secol.

Google a fost creat la 4 septembrie 1998, dar compania își sărbătorește ziua de naștere pe 27 septembrie. A fost fondată de informaticienii americani Larry Page și Sergey Brin în timp ce erau doctoranzi la Universitatea Stanford din California.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală