Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

VIDEO Incendiu violent la un spital cu profil COVID din Macedonia. Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața

09 Sept. 2021, 16:39
 // Categoria: În Lume // Autor:  Tatiana Rusnac
09 Sept. 2021, 16:39 // În Lume //  Tatiana Rusnac

Cel puţin 10 persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit miercuri seară la un spital cu profil COVID din oraşul Tetovo, Macedonia de Nord. Imagini cu clădirea cuprinsă de flăcări au fost postate pe reţelele de socializare, scrie euronews.com.

Pompierii au stins focul în mai puţin de o oră, iar ministrul Sănătăţii, Venko Filipce, a avertizat că numărul victimelor ar putea creşte.

„Este o zi foarte tristă”, a scris el pe Twitter, adăugând că mai mulţi pacienţi au fost transportaţi de urgenţă la un spital din capitala Skopje.

Prim-ministrul Zoran Zaev a declarat că incendiul a fost cauzat de o explozie şi că o anchetă e în derulare.

„Este un eveniment cu adevărat tragic”, a transmis într-un comunicat publicat pe Facebook. „Cauza focului va fi determinată”.

Nu este clar câţi pacienţi erau trataţi în centrul din Tetovo. Unitatea a fost construită anul trecut pentru a îngriji bolnavii de COVID-19 cu forme grave ale bolii. Macedonia de Nord, cu o populaţie de aproximativ 2 milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei mai mult de 180.000 de cazuri de Covid-19 şi 6.153 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Situația din Macedonia de Nord nu este una îmbucurătoare nici în ceea ce privește situația epidemiologică. Statul în care trăiesc două milioane de locuitori nu beneficiază de servicii de sănătate grozave, în timp ce numărul infectărilor cu coronavirus este în creștere.

Aproximativ 30 de decese sunt raportate zilnic în regiune. Bilanțul total al victimelor pandemiei în Macedonia de Nord a ajuns la aproximativ 6.100 de persoane.

🇲🇰15 people have reportedly been killed and more than 20 others injured in a fire at a Covid hospital in North Macedonia – #Covid #hospital #Fire pic.twitter.com/KAR5OsZhUR

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală