Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

VIDEO Conducerea CNPF, supărată pe un subiect despre Platon: „… poate e ultimul cuvânt”. Hohote! De ce așa pesimist?

09 Sept. 2021, 16:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
09 Sept. 2021, 16:23 // Politica //  Realitatea.md

Reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), prezenți în plenul Parlamentului pentru raportul anual pe 2020, s-au arătat indignați de unele întrebări ale deputaților, în special, care au venit din partea majorității parlamentare deținute de PAS. Colegii de la Rlive.md și RLIVE TV au transmis în direct ședința de joi, 9 septembrie curent, pe platformele lor.

Iurie Filip: Nu știu cât de succint voi fi, la urma urmei, poate e ultimul cuvânt al condamnatului.

Igor Grosu: De ce așa pesimist?

„Stimați parlamentari, în special cei din majoritate, vă rog foarte frumos, când veniți cu o întrebare să vă documentați cât se poate de exact. Eu v-am votat, eu am crezut în voi și dvs. acum veniți cu întrebări… într-un fel, provocatoare. Nu există astăzi nicio companie de asigurări în componența acționariatului să fie companii off-shore. Nu există. O spun cu toată responsabilitatea. Eu am fost cel care în 2016 am promovat blocarea dreptului de vot la toate companii off-shore. Asta a fost în compania Moldasig, ASITO și în Alliance Insurance Group. Anume aceste companii au fost blocate în drepturi de vot. A fost înlăturat acel acționariat”, a declarat Iurie Filip, vicepreședintele CNPF, la o întrebare legată de benficiarii reali.

„În privința domnului Platon, Comisia a făcut comunicate oficiale și am declarat cu fiecare ocazie: domnul Platon nu a fost, nu este acționar la vreo companie de asigurări. În toate discuții, nu neg că am avut discuții cu domnul Platon, fiind membru al Comisiei din 2011, am fost și un fel de președinte interimar, dânsul s-a prezentat doar ca un consultant al investitorilor. Niciodată nu a venit ca proprietar. Doar acum în ultimul timp, de când a ieșit la libertate, corect, nu corect, dânsul începe a pretinde că este proprietar. Conform documentelor oficiale prezentate în toate instanțele, nu figurează numele Platon”, a adăugat acesta.

În aceeași ordine de idei, a continuat și președintele CNPF, Valeriu Chițan, care a explicat că „Comisia a făcut demersuri la toate organele existente în stat. Avem un teanc”.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 20:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 20:46 // Politica //  Cristina Vlah

Șeful-adjunct al administrației prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, nu va putea veni la Chișinău, cel puțin nu în această săptămână, informează Realitatea.md. Asta în contextul în care în spațiul public apăruse informația, precum că va veni Dmitri Kozak să discute cu cei de la guvernarea Republicii Moldova despre problema livrării gazelor naturale.

„Președinția Republicii Moldova confirmă că săptămâna trecută a expediat în adresa domnului Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, invitația de a efectua o vizită la Chișinău. Oficiul domnului Dmitri Kozak a revenit cu informația că în săptămâna curentă vizita în Moldova nu este posibilă”, se arată în comunicatul emis de instituția Președinției.

Menționăm, că venirea lui Kozak la Chișinău este discutată în contextul crizei energetice din țara noastră și a expirării contractului prelungit cu o lună, privind livrarea de gaze de către Gazprom. Acel contract va expira la sfârșitul lunii noiembrie, iar între timp autoritățile continuă negocierile pentru a obține un nou contract, sau gaze din surse alternative.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie