Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Guvernarea nu admite violența față de femei. Zero toleranță! Mesajul lui Grosu, transmis din Parlament

25 Nov. 2021, 12:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
25 Nov. 2021, 12:55 // Politica //  Petru Beregoi

Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat, și în acest an, Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Astfel, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii și cu ocazia lansării Campaniei din acest an, astăzi, Legislativul a fost gazda evenimentului „Dialog cu învingătoarele violenței”, iar în debutul ședinței plenare, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj.

Igor Grosu s-a adresat tuturor femeilor cu un îndemn la curaj și determinare în efortul național de luptă împotriva violenței, subliniind astfel, determinarea autorităților de a oferi tot sprijinul în acest sens.

Din numele meu personal și al Parlamentului, vă asigur că veți avea mereu alături parteneri de încredere în a interveni cu soluții la problemele dumneavoastră. Sarcina noastră o cunoaștem, astfel este nevoie de îmbunătățirea serviciilor de eliminare a violenței la nivel național pentru ca acest fenomen să rămână în trecut. Iar educația este crucială în prevenirea violenței sub orice formă, or copii sunt promotorii unor modele pentru viitoarele generații”, a declarat președintele Parlamentului.

De asemenea, Grosu a amintit că, actuala guvernare a ratificat Convenția de la Istanbul, fapt ce va oferi o mai bună protecție victimelor violenței domestice și nu doar.

„Susținerea și promovarea femeilor, implicit asigurarea unui mediu fără violență domestică, este o prioritate a guvernării actuale. Și mă bucur că în primele 100 de zile de mandat, fracțiunea PAS a votat ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”, a declarat Igor Grosu la deschiderea ședinței plenare de astăzi.

Precizăm că, la 25 noiembrie, anual este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor este marcată. „16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen” este o campanie internațională, care are loc anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, scopul acesteia fiind sensibilizarea cu privire la violența față de femei, care este cea mai gravă încălcare a drepturilor omului la nivel mondial. Evenimentul este organizat de către Organizația Națiunilor Unite și Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Ambasada Suediei.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 12:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
05 Dec. 2021, 12:10 // Politica //  Cristina Vlah

Fostul premier al țării, Ion Chicu, este de părere că actualul Guvern condus de Natalia Gavrilița, urmează să fie demis. Și acest lucru, potrivit lui, se va întâmpla în primăvară.

Pentru activitatea Guvernului Gavrilița, Chicu spune că ar oferi calificativul „nesatisfăcător”.  „Întregul Guvern a eșuat și nu trebuie eu să-l dau afară, pentru că tot ei îl vor da afară. Probabil în primăvară ei vor veni cu remanieri. Toți au eșuat. În primele zile am văzut că doamna prim-ministru și câțiva miniștri ieșeau la TV, restul erau incognito. Acum mai mulți ies pe la emisiuni și fac gafă după gafă. Maia Sandu se va strădui să se îndepărteze de eșecul celor din Guvern. Ea se va disocia de ceea ce a făcut greșit Guvernul”, a declarat Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Realitatea.md menționează că Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit în funcție la începutul lunii august, curent. Asta ca urmare a alegerilor parlamentare anticipate, provocate de demisia Guvernului Chicu. Chicu fusese numit în funcție de către formațiunea fostului președinte, Igor Dodon.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală