Curs valutar
 • EUR
  19.2155
  -0.7624%
 • USD
  18.2328
  -0.0784%
 • RUB
  0.1847
  -0.9746%
 • RON
  3.8624
  -0.7819%
 • UAH
  0.4937
  -0.081%

HALUCINANT! Vladimir Putin, după atacul cu drone asupra Moscovei: „Ucraina încearcă să ne provoace să o atacăm”

30 Mai 2023, 18:15
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
30 Mai 2023, 18:15 // În Lume //  Elena Putregai

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că Ucraina încearcă să intimideze cetățenii ruși prin atacuri precum cel cu drone asupra Moscovei, precum și să atragă un răspuns asemănător din partea Rusiei.

„Federația Rusă lansează atacuri asupra teritoriului Ucrainei, dar o face cu arme de precizie la mare distanță, în special asupra obiectivelor de infrastructură militară, a depozitelor de muniții sau a depozitelor de combustibili și lubrifianți utilizate în acțiunile de luptă”, a declarat liderul de la Kremlin în timpul unei vizite făcute la Centrul Zolotov pentru Educație și Cultură din Moscova. „Astfel, cu două-trei zile în urmă, Forțele Armate ale Rusiei au lansat un atac asupra sediului serviciilor de informații militare ale Ucrainei. În același timp, regimul de la Kiev a ales o altă cale – aceea de a intimida cetățenii ruși și de a ataca clădirile de locuințe. Aceasta este o manifestare clară a activității teroriste”, adăugat el.

Președintele rus a spus de asemenea scopul atacului cu drone asupra Moscovei, despre care ministerul rus al Apărării a spus că a fost efectuat de 8 aeronave fără pilot, a fost de a „provoca o reacție reciprocă din partea Rusiei”.

Putin spune că apărarea Moscovei a funcționat corespunzător

Vladimir Putin a adăugat că cetățenii ucraineni, despre care a spus că acum „nu au cuvinte, deoarece există un terorism total împotriva populației civile în Ucraina” (n.r. se referea la pretinse acțiuni ale guvernului de la Kiev), ar trebui să știe ce fel de acțiuni întreprinde actuala conducere teroristă a țării.

Printre acestea liderul de la Kremlin a invocat pretinse încercări ale forțelor ucrainene de a perturba activitatea Centralei Nucleare Zaporojie și „utilizarea unor dispozitive murdare legate de industria atomică” – o nouă referință la o marotă rostogolită de Rusia cu luni în urmă.

În ceea ce privește atacul cu drone asupra capitalei ruse, Putin a afirmat că apărarea aeriană a Moscovei a funcționat „conform planului, satisfăcător”.

„Cu toate acestea, mai avem de lucru”, a adăugat el.

Comentarii asemănătoare au fost făcute și de către general-colonelul Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, care a încercat să ofere o justificare a motivelor pentru care dronele nu au fost interceptate de apărarea aeriană a capitalei.

De altfel, armata rusă a făcut marți după-amiaza o serie de anunțuri victorioase pe bandă rulantă într-o tentativă aparentă de a distrage atenția de la eșecul său.

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 16:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Oct. 2023, 16:58 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de marți, 3 octombrie curent, a fost amânată pentru ziua de vineri, 6 octombrie. Anunțul a fost făcut de președinta CSP, Angela Motuzoc, după ce mai mulți membri ai Consiliului nu au venit la ședință.

„Bună ziua! Ședința Consiliului Superior al Procurorilor din data de 3 octombrie 2023 se declară deschisă. Este ora 14:15. Astăzi în format online îi avem pe colegii noștri, doamna Balmuș și domnul Cebotari, pe restul ne vedeți în sală. Dar totodată, chiar și în acest format, nu avem cvorum necesar de a declara această ședință deliberativă, respectiv ședința se amână pentru data de 6 octombrie. Această dată a fost convenită cu toți membrii CSP. Ședința se declară închisă”, a declarat Angela Motuzoc.

Pe ordinea de zi a ședinței din 3 octombrie au fost incluse trei subiecte, printre care și „Regulamentul privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor și a concursului pentru selectarea inspectorului-șef”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Deocamdată, nimic despre lansarea concursului de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală