Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Horoscop de mai: Cum va fi luna la bani, sănătate și la dragoste, în funcție de ce zodie ești

01 Mai 2021, 09:27
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
01 Mai 2021, 09:27 // Life //  Elena Putregai

Astrologii au veşti bune pentru mai 2021. Pe unii îi aşteaptă surprize în dragoste, în timp ce alţii vor avea noroc la serviciu. Mai jos, aveți o scurtă retrospectivă despre cum va fi luna în bani, sănătate și dragoste.

BERBEC

Viața financiară a nativilor Berbec va rămâne bună și în luna mai, potrivit astrologilor. Puteți beneficia în multe domenii de succes necontenit, dar trebuie să daţi dovadă de profesionalism, interes şi respect faţă de superiorii voştri. În ceea ce priveşte sănătatea ar trebui să evitați să mai mâncați prăjit, altfel un control la medic nu va mai putea fi evitat. Astrologii au veşti bune şi în dragoste.

TAUR

Din perspectiva carierei, luna aceasta va fi excelentă pentru nativii Taur. La serviciu puteţi obține o poziție mai înaltă din punct de vedere profesional, iar cei care sunt încă șomeri vor avea ocazia să strălucească, oferindu-li-se un post bine plătit. În dragoste, veştile sunt îmbucurătoare. Cei care trăiesc o frumoasă poveste de iubire ar putea face un pas înainte. Prezentaţi-vă partenerul în faţa prietenilor ori familiei. Veţi crea astfel o legătură mult mai strânsă şi veţi primi apreciere din partea sufletului pereche.

GEMENI

Din punct de vedere financiar, cei aflaţi sub semnul zodiacal al Gemenilor vor rămâne puternici la începutul lunii, dar la mijloc, li se recomandă să fie atenți la cheltuieli. Evitaţi achiziţiile generoase, mai ales dacă nu aveţi neapărată nevoie de anumite obiecte. Cei care au propria afacere pot beneficia de noi contacte, dar este posibil să fie necesar să călătoriți mai mult. Iubirea și viața conjugală vor fi normale, dar va trebui să vă controlați furia în unele momente.

RAC

Luna aceasta va aduce schimbări pozitive în viața Racului, din punct de vedere financiar. Totuşi, înainte de a lua orice decizie majoră, trebuie să consultați persoane cu experiență, mai ales dacă riscurile sunt mari. Este posibil să vă confruntați cu unele probleme în sfera amoroasă. S-ar putea să vă certaţi cu partenerul, ceea ce poate duce și la o situație de separare.

LEU

Leii care se află într-o relație amoroasă se pot confrunta cu unele probleme cu partenerul de cuplu la începutul lunii. Dacă daţi dovadă de o bună înțelegere și nu reacționați inutil, situația se va îmbunătăți treptat până la sfârșitul lunii. Plimbările de dimineață pot aduce schimbări pozitive în ceea ce priveşte sănătatea. Dacă suferiți deja de unele boli, atunci în acest timp, trebuie să schimbați mediul, cum ar fi să faceți o excursie la munte.

FECIOARĂ

Luna mai se va dovedi a fi mixtă pentru nativii Fecioarei în ceea ce privește cariera lor. Aţi putea obține rezultate bune din munca depusă în această lună, dar nu veți avea parte de prea mult noroc. Fecioarele care se află într-o relație amoroasă sunt sfătuiți să rămână prudenți pe tot parcursul acestei luni. Dacă vă petreceţi tot timpul în compania partenerului, atunci v-aţi putea simţi sufocaţi.

BALANȚĂ

Pentru Balanţe, luna mai aduce numeroase rezultate de bun augur, mai ales în ceea ce priveşte cariera. Veţi avea în sfârşit succes, veţi fi răsplătiţi pentru munca grea depusă în ultima vreme. Elevii vor obține, de asemenea, rezultate favorabile în domeniul educației. Pot exista unele probleme în viața de familie ori în viaţa de cuplu, dar cu o bună înțelegere şi comunicare, veți reuşi să faceți față situației.

SCORPION

Scorpionii care sunt într-o relație amoroasă pot avea experiențe mai ciudate în luna mai. Veţi dori să staţi departe de persoana iubită, iar dorința de a petrece un timp de calitate singuri se va întări pe parcursul săptămânilor. Trebuie să fiţi foarte atenți la sănătate, deoarece chiar și orice fel de problemă aparent minoră poate duce la anumite boli majore. În afaceri, astrologii prevăd unele schimbări.

SĂGETĂTOR

În ceea ce privește cariera, luna aceasta va fi una bună pentru Săgetători, dar va trebui să lucrați poate mai mult ca de obicei. În sfera iubirii, nativii căsătoriți trebuie să rămână prudenți. Amplasarea planetei Marte în casa a șaptea nu se va dovedi favorabilă vieții conjugale. Problemele mărunte se pot transforma rapid în contradicții.

CAPRICORN

În luna mai puteți câștiga bani din multe surse și puteți reuși să acumulați avere. Cei care au sau își investesc capitalul în afacerea lor vor avea, de asemenea, rezultate favorabile. Multe dintre problemele dvs. financiare vor înceta probabil după 28 mai luna aceasta. De asemenea, partenerul vă va oferi un cadou care vă va face să vă simțiţi special și fericit în această lună.

VĂRSĂTOR

Luna mai ar putea veni cu probleme de sănătate pentru cineva drag din familie, poate un părinte sau un bunic, așa că ar trebui să aveți grijă la obiceiurile lor alimentare și la starea lor de sănătate în general. De asemenea, următoarea perioadă poate aduce unele provocări pentru nativii care sunt îndrăgostiți. Acordați o atenție specială alegerii cuvintelor. Dacă aveți intenții de căsătorie, asigurați-vă că și partenerul dumneavoastră își dorește acest lucru.

PEȘTI

Luna mai se va dovedi bănoasă pentru cei care fac afaceri. Mai multe eforturi îi vor ajuta să câștige o sumă bună de bani. Cei care vor să investească pot obține, de asemenea, beneficii bune în viitor, iar cei angajați sunt susceptibili să primească o creștere de salariu. Din punct de vedere amoros, nativii Pești trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi răbdare.

Pentru a citi horoscopul zilnic, accesați rubrica de pe site-ul Realitatea.md.

Realitatea Live

Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 18:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Mai 2021, 18:17 // Societate //  Tatiana Rusnac

Peste 110 mii de persoane din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii au primit consultanță în afaceri, circa 38 000 de companii au fost instruite, iar alte 4 500 de companii au primit finanțare în sumă totală de peste 665 milioane lei.

Finanțările ODIMM, la rândul lor, au generat investiții în economia națională de circa două miliarde lei și au creat aproximativ 11 000 de locuri de muncă.

Acestea sunt rezultatele Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, un ambasador al mediului de afaceri, în cei 14 ani de activitate.

Instituția a fost creată pe 17 mai 2007 la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructuri. Reușitele ODIMM au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„De-a lungul activității, ODIMM a evoluat constat completându-și portofoliul cu noi produse și servicii pentru sectorul ÎMM  din R.Moldova. Cu ajutorul nostru companiile reușesc să micșoreze costurile operaționale, să reducă riscurile de business, să aducă valoare adăugată brandului, să genereze noi surse de venit și să devină competitive pe piața locală și pe diverse piețe externe. ODIMM este prezentă în toate regiunile Moldovei, de la Nord la Sud, punând la dispoziția ÎMM-urilor 11 Incubatoare de Afaceri pentru fortificarea start-up-urilor, 3 clustere pentru consolidarea relațiilor dintre actorii regionali; o rețea de centre de consultanță, pe lângă consiliile raionale, sunt în proces de constituire Platformele Industriale Multifuncționale pentru susținerea producătorilor locali”, a declarat Iulia Costin, directorul general al ODIMM.

Iar lucrurile bune nu se opresc aici. Potrivit directorului general, Iulia Costin, pe parcursul anului 2021, cu suportul Guvernului și a partenerilor de dezvoltare externi, ODIMM va lansa șapte noi programe de suport în afaceri care vor spori competitivitatea ÎMM-urilor.

De asemenea, aceste programe vor oferi antreprenorilor, aflați în dificultate, oportunități de relansare a afacerilor, vor fortifica turismul rural, vor impulsiona transferul de tehnologie dintre universități și sectorul privat, și, nu în ultimul rând, vor stimula constituirea întreprinderilor sociale, etc.

„În 14 ani de activitate ODIMM și-a consolidat rolul de cea mai importantă instituție de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii, acordând servicii de consultanță, suport și instruire tinerilor și femeilor cu idei de afaceri, migranților reveniți acasă, companiilor cu potențial de creștere și export, tuturor persoanelor interesate de domeniul businessului. MEI și ODIMM vor fi în continuare alături de antreprenori cu instrumentele existente, vor lansa noi inițiative de suport și vor continua să inoveze în tot ceea ce fac, pentru a răspunde necesităților la zi a antreprenorilor”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu.

În cei 14 ani, Uniunea Europeană a fost un partener de încredere al ODIMM, care a contribuit atât prin expertiză și asistență tehnică, cât și prin susținerea  financiară a antreprenorilor  din regiuni, dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri și transformarea digitală a companiilor.

Suportul integrat al Uniunii Europene pentru dezvoltarea sectorului IMM și consolidarea capacităților ODIMM însumează, de-a lungul anilor peste 17 milioane de Euro.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82