După circa trei ani de aflare pe rol la Curtea de Apel Cahul a dosarului pe numele lui Ilan Șor, acesta a ajuns la Curtea de Apel Chișinău. Într-un comunicat remis presei, Curtea de Apel Chișinău anunță despre repartizarea dosarului, însă nu divulgă numele magistaților, care îl vor examina, scrie jurnal.md.
„Cauza a fost înregistrată și repartizată în mod automat-aleatoriu unui complet de judecători prin intermediul Programului integrat de gestionare a dosarelor. Cauza urmează a fi numită spre examinare de completul desemnat. Despre data numirii spre examinare a cauzei penale veți fi informați suplimentar”, se arată în comunicatul de presă.
Potrivit Ziarului de Gardă, iată cine sunt judecătorii, care au primit spre examinare dosarul Șor: Stelian Teleuca, Oxana Robu și Ion Bulhac.
Stelian Teleuca a fost numit judecător la Curtea de Apel Chișinău pe 3 decembrie 2014, iar din 11 septembrie este membru al Colegiului disciplinar, reprezentant al judecătorilor Curţilor de Apel. Teleuca declară că în 2020 a obținut un salariu în valoare de 293 665 de lei, mai exact, puțin peste 24 de mii de lei lunar.
Oxana Robu este judecătoare din 2004. La Curtea de Apel Chișinău a fost numită în 2014. Aceasta a făcut parte din completul, care pe 4 octombrie 2017 a suspendat pedeapsa cu închisoarea pe numele lui Igor Gamrețki, fost șef al Direcției transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chișinău, condamnat de prima instanță pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. În 2020, Oxana Robu a declarat un venit obţinut de la locul de muncă de bază de 308 456 de lei.
Ion Bulhac a fost numit judecător în iulie 2002. Până în decembrie 2004 a activat la Judecătoria Anenii Noi, după care a fost transferat la Judecătoria Ciocana, Chișinău. În aprilie 2017 a fost numit judecător la Curtea de Apel Chișinău. Ion Bulhac a ajuns în atenția publică în 2010, când mai multe persoane s-au plâns că acesta ar fi examinat dosare în incinta comisariatelor de poliţie din Chişinău, în perioada 8 – 10 aprilie 2009. În 2020, Ion Bulhac a avut venituri de aproape 400 de mii de lei, din salariul său și al soției, dobânda la bancă, precum și darea în locațiune a unui apartament. Tot anul trecut, Bulhac a cumpărat o mașină Toyota, fabricată în 2016, în valoare de 210 000 de lei.
Amintim, că la data de 20 august, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută măsura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea lui în căutare. Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, fostul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shore.