Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Igor Dodon, despre Natalia Gavriliță: Este un profesionist bun, dar nu o vom vota

29 Iul. 2021, 22:24
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Iul. 2021, 22:24 // Politica //  Cristina Vlah

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a apreciat înalt calitățile profesionale ale candidatei PAS la funcția de premier, Natalia Gavriliță. În același timp, însă, socialiștii și comuniștii nu o vor vota, informează Realitatea.md.

„Eu consider că dna Natalia Gavriliță este un bun profesionist. Eu în 2007 sau 2008 am activat cu ea la Ministerul Economiei și era un tehnocrat bun. Acum, dacă va face față sau nu: depinde cu ce echipă va veni, cu ce program și ce garnitură.

Noi nu o vom vota. Opoziția nu poate susține persoanele puterii la funcțiile-cheie din instituții. Ei și-au asumat actul de guvernare – să se asigure și să onoreze acele promisiuni făcute. Tot ce va fi bun pentru oameni – noi vom vota, dar tot ce va fi în detrimentul oamenilor – noi nu vom vota”, a menționat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul Moldova1.

Amintim, că astăzi a fost anunțat oficial că Natalia Gavriliță va fi candidatul PAS la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Mâine fracțiunile parlamentare sunt invitate la Președinție, pentru a da startul negocierilor cu șefa statului și pentru a identifica viitorul candidat la șefia Executivului.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române