Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Igor Grosu: Proiectele de infrastructură cu România care au fost special îngheţate, vor fi demarate foarte repede

14 Iul. 2021, 09:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
14 Iul. 2021, 09:00 // Politica //  Petru Cosoi

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate anunță că toate proiectele de infrastructură care au fost puse pe stop intenționat, vor fi reluate şi duse la capăt într-un timp scurt.

Este nevoie doar de voinţă politică. Avem proiecte de infrastructură care special au fost îngheţate – interconectarea electrică, podul de la Ungheni, calea ferată, gazoductul, cele 68 de milioane de Euro cărora Guvernul precedent le-a dat cu piciorul, roammingul, facilitatrea trecerii la punctul de frontieră – sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute având la noi un guvern funcţional, bine intenţionat, pe care noi o să îl dăm, versus Guvernul de la Bucureşti, a spus liderul PAS în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul de televiziune TVR Moldova.

Igor Grosu a precizat că aceste proiecte vor fi realizate în termeni foarte scurți.

Podul de la Giurgiuleşti, planul cu podul de la Leova, sunt lucruri care vor fi demarate urgent, pentru ca aceste proiecte de infrastructură să fie un suflu nou pentru economia noastră şi agenţii noştri economici, a spus Igor Grosu.

Potrivit liderului PAS, până acum piedica a fost la Chişinău, acesta menţionând că are informaţii că Ministerul Economiei de la Chişinău nu a furnizat informaţii despre pachetul de documente care vizau podul de la Ungheni.

Este o informaţie confirmată şi colegii români ne-au vorbit despre asta de mai multe ori. Se sabotează pur şi simplu. Ultima oară când au fost licitate cele două tipuri de energie, de intensitate mai mică sau mai mare, ne-am trezit într-o situaţie brutală pentru că mulţi agenţi economici au spus să luăm de la ei tot sau deloc. Noi bani pentru linia care vine de la Vulcăneşti la Chişinău avem, a spus Igor Grosu.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 16:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 16:36 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un grup de șapte cetățeni ai Republicii Moldova vor fi repatriați din Marmaris, după ce mai multe incendii puternice au izbucnit în sudul Turciei pe litoralul Mării Mediterane. Astfel, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în legătură cu incendiile forestiere din sudul Turciei, prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara au fost procesate mai multe solicitări parvenite din partea cetățenilor Republicii Moldova, cărora li s-a oferit asistența informațională și consulară.

Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse. 

În acest sens, MAEIE reamintește că, cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73. 

În continuare, moldovenii sunt îndemnați să respecte anunţurile autorităţilor locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate