Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Igor Grosu: Toată săptămâna o să fie în discuții. Politicienii înțeleg că trebuie să fie parte a soluției

15 Mart. 2021, 18:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
15 Mart. 2021, 18:26 // Politica //  Realitatea.md

„Toți politicienii înțeleg că dacă vor dori să iasă onorabil din acest blocaj, toți trebuie să fie parte a soluției. Partea soluției este să de așezi și să discuți”. Cel puțin asta susține deputatul Igor Grosu, președinte al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate și președinte interimar al PAS. Astfel, potrivit lui, toată săptămâna aceasta deputații „o să fie în discuții”, iar dacă nu până la finele acestei săptămâni, atunci deja săptămâna viitoare, soluția ieșirii din blocajul politic o să fie găsită.

„Să insiști mai departe pe candidatura doamnei Durleșteanu e blocaj și toată lumea înțelege că doamna președintă nu va ceda. De altfel, nici noi. Noi am spus – alegeri anticipate și rămânem consecvenți pe alegeri anticipate pentru că orice Guvern de o lună, de două zile, de cinci minute, asta înseamnă salvarea Parlamentului și eu sunt sigur că dacă-l votăm noi rămânem cu el până în 2023”, a menționat Igor Grosu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Astfel, potrivit lui, scenariile, în mare parte, sunt două. Fie învestirea unui nou guvern, iar atunci „anticipatele sunt puse în cui undeva”, fie „stabilim anticipatele și flancăm, consolidăm acest Guvern cum este el”.

„Toată săptămâna o să fie în discuții. Este lucru cert. Noi am mai avut feeling-ul ăsta (n.r. sentimentul) că iată-iată ne apropiem, dar aici sunt și termenii cumva foarte aproape și va trebui să depunem efort să găsim o soluție. Dar repet, învestirea unui Guvern… chiar să admitem că se lansează procesul ăsta, asta înseamnă negocieri în jurul candidaturilor, componența nominală a Cabinetului de miniștri și așa mai departe. Acum casa arde, noi trebuie să consolidăm Ministerul Sănătății, să-i dăm tot ce are nevoie, suport politic, financiar…”, a mai spus deputatul, reiterând că formațiunea pe care o reprezintă pledează pentru alegeri anticipate în perioada caldă a anului.

Amintim că președintele Maia Sandu a invitat pentru mâine, 16 februarie, fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări. Președinția nu a anunțat foarte clar motivul convocării sau temele care urmează a fi discutate, însă purtătoarea de cuvânt a instituției, Sorina Ștefârță, a declarat pentru Realitatea.md că, în cadrul discuțiilor, va fi abordată „situația politică curentă”.

Vedeți și: Maia Sandu invită fracțiunile și grupurile parlamentare la noi consultări. Motivul – „situația politică curentă”

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 20:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 20:44 // Actualitate //  Realitatea.md

Fostul șef al statului, Igor Dodon, nu va renunța la scăldatul în apa rece, de Botobeaza, nici în acest an. În cadrul emisiunii ”Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, ex-președintele a declarat că această tradiție o respectă de ani de zile și că încearcă să-i păstreze însemnătatea creștinească, indiferent dacă este sau nu președinte, informează realitatea.md.

Această tradiție creștinească am urmat-o și până la funcția de președinte de țară și, anul trecut, nefiind președinte, la fel. De aceea, mâine dimineața voi fi la Catedrală la slujba centrală, așa cum o fac în fiecare an, a declarat Igor Dodon.

Anul trecut, Igor Dodon s-a scufundat în copcă la Mănăstirea Țigănești. El spune că, cel mai probabil, și în acest an va merge acolo. Întrebat dacă își va lua și halatul prezidențial, fostul președinte a menționat că l-a dăruit, după ce a organizat un concurs pe Facebook în acest sens.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală