Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Igor Grosu: Toată săptămâna o să fie în discuții. Politicienii înțeleg că trebuie să fie parte a soluției

15 Mart. 2021, 18:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
15 Mart. 2021, 18:26 // Politica //  Maxim Pulber

„Toți politicienii înțeleg că dacă vor dori să iasă onorabil din acest blocaj, toți trebuie să fie parte a soluției. Partea soluției este să de așezi și să discuți”. Cel puțin asta susține deputatul Igor Grosu, președinte al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate și președinte interimar al PAS. Astfel, potrivit lui, toată săptămâna aceasta deputații „o să fie în discuții”, iar dacă nu până la finele acestei săptămâni, atunci deja săptămâna viitoare, soluția ieșirii din blocajul politic o să fie găsită.

„Să insiști mai departe pe candidatura doamnei Durleșteanu e blocaj și toată lumea înțelege că doamna președintă nu va ceda. De altfel, nici noi. Noi am spus – alegeri anticipate și rămânem consecvenți pe alegeri anticipate pentru că orice Guvern de o lună, de două zile, de cinci minute, asta înseamnă salvarea Parlamentului și eu sunt sigur că dacă-l votăm noi rămânem cu el până în 2023”, a menționat Igor Grosu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Astfel, potrivit lui, scenariile, în mare parte, sunt două. Fie învestirea unui nou guvern, iar atunci „anticipatele sunt puse în cui undeva”, fie „stabilim anticipatele și flancăm, consolidăm acest Guvern cum este el”.

„Toată săptămâna o să fie în discuții. Este lucru cert. Noi am mai avut feeling-ul ăsta (n.r. sentimentul) că iată-iată ne apropiem, dar aici sunt și termenii cumva foarte aproape și va trebui să depunem efort să găsim o soluție. Dar repet, învestirea unui Guvern… chiar să admitem că se lansează procesul ăsta, asta înseamnă negocieri în jurul candidaturilor, componența nominală a Cabinetului de miniștri și așa mai departe. Acum casa arde, noi trebuie să consolidăm Ministerul Sănătății, să-i dăm tot ce are nevoie, suport politic, financiar…”, a mai spus deputatul, reiterând că formațiunea pe care o reprezintă pledează pentru alegeri anticipate în perioada caldă a anului.

Amintim că președintele Maia Sandu a invitat pentru mâine, 16 februarie, fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări. Președinția nu a anunțat foarte clar motivul convocării sau temele care urmează a fi discutate, însă purtătoarea de cuvânt a instituției, Sorina Ștefârță, a declarat pentru Realitatea.md că, în cadrul discuțiilor, va fi abordată „situația politică curentă”.

Vedeți și: Maia Sandu invită fracțiunile și grupurile parlamentare la noi consultări. Motivul – „situația politică curentă”

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile