Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Ilan Șor garantează că, timp de doi ani, va construi infrastructura în țară așa cum e la Orhei

02 Iul. 2021, 13:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
02 Iul. 2021, 13:07 // Politica //  Realitatea.md

Republica Moldova are nevoie de o companie națională de construcții, care să efectueze lucrările de construcție și reparație a drumurilor, a școlilor, grădinițelor și altor obiective de infrastructură. De această părere este liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a anunțat că intenționează să creeze o astfel de companie și să o administreze personal, pentru a putea verifica activitatea și rezultatele acesteia.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a amintit că, după ce a preluat funcția de primar al orașului Orhei, a creat o întreprindere municipală de construcție a drumurilor.

„Am angajat localnici, am procurat tehnică, am suflecat mânecile și am început să lucrăm. Și ne-a reușit. Am atras un investitor pentru a construi o uzină de asfalt. Am făcut tot ce era necesar pentru a asigura calitatea lucrărilor, dar, ceea ce este mai important, la costuri mai mici”, a spus liderul Partidului „ȘOR”.

El a precizat că întreprinderea municipală a permis reducerea cheltuielilor cu 30%, fapt care a permis majorarea cu 30% a volumului de lucrări realizate. Această experiență trebuie extinsă la nivel național, consideră Ilan Șor.

„După ce vom ajunge la guvernare, la alegerile din 11 iulie, în calitate de prim-ministru voi crea o companie națională de construcții. O voi administra personal și îi voi gestiona zilnic activitatea. Eu știu cât de repede pot fi construite toate drumurile Moldovei, cât de rapid pot fi reparate grădinițele și școlile pentru a fi aduse la standardele internaționale”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, liderul Partidului „ȘOR” și-a anunțat intenția de a dezvolta și în continuare orașul Orhei. „Știu sigur că am nevoie de cel mult trei ani pentru a transforma Orheiul în cel mai dezvoltat oraș din Europa”, a spus Ilan Șor.

Amintim că Ilan Șor a fost învestit oficial în funcția de primar al orașului Orhei în data de 1 iulie 2015. În mai puțin de un mandat, el a reușit să transforme Orheiul în localitatea cu cel mai înalt grad de dezvoltare din Republica Moldova, să majoreze bugetul de câteva ori, să repare toate străzile principale, să modernizeze infrastructura și să lanseze proiecte sociale, care sunt apreciate în întreaga țară.

Publicitate electorală.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:58 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a fost plasat în arest preventiv. Potrivit informațiilor, acesta va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis integral demersul procurorilor. 

Totodată, Alexandru Pînzari se declară nevinovat și spune că este un dosar făcut la comandă. Procurorul de caz a precizat că a fost nevoie ca acesta să fie plasat în arest pentru a nu influența desfășurarea anchetei.

VIDEO Primele imagini cu Alexandru Pînzari scos din sala de judecată încătușat și însoțit de mascați: Nu sunt vinovat

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate