Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Ilan Șor nu cedează: Mâine, avocații mei vor depune o plângere la Curtea Supremă de Justiție

07 Iul. 2021, 17:20
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
07 Iul. 2021, 17:20 // Politica //  Realitatea.md

Haos total și fărădelege. Așa a calificat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, hotărârea din 7 iulie a Curții de Apel Cahul, care a menținut în vigoare mandatul de arestare emis pe numele său. Potrivit lui Șor, judecătorii au adoptat hotărârea sub presiunea procurorilor, care promovează anumite interese politice. Ilan Șor a mai anunțat că, mâine, avocații săi vor depune o plângere la Curtea Supremă de Justiție, exprimându-și speranța că aceasta va fi examinată în regim de urgență.

Ilan Șor a declarat că, în spatele hotărârii de astăzi, ar sta procurorul Octavian Iachimoschi, cel care, recent, i-a prezentat învinuirea deputatului Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, și pe care l-a luat gura pe dinainte spunându-i parlamentarului că nu ar fi avut probleme, dacă nu ar face politică.

„Noi cunoaștem pentru cine lucrează Iachimovschi. Știm că el i-a sunat astăzi pe judecători și i-a amenințat. Procurorii sunt autorii haosului total din Moldova. Ei fac tot ce vor”, a spus liderul Partidului „ȘOR”.

Prin urmare, Ilan Șor s-a adresat procurorului general Alexandr Stoianoglo solicitându-i să fie numit un procuror independent, care să verifice legalitatea deciziei de astăzi.

Ilan Șor a mai anunțat că avocații săi vor contesta verdictul Curții de Apel Cahul la Curtea Supremă de Justiție chiar joi dimineața.

„Deoarece este o situație de urgență, mizez pe operativitatea Curții Supreme de Justiție, astfel încât să o examineze și să emită mâine o hotărâre, astfel încât, în seara aceleiași zile, să mă pot prezenta la Procuratură, pentru a fi audiat. Dacă mâine nu va fi anulat mandatul ilegal de arestare emis pe numele meu, scrutinul parlamentar din 11 iulie riscă să fie declarat nevalabil”, a concluzionat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a declarat anterior că, din motive politice, îi sunt blocate aparițiile în spațiul public și posibilitatea de a se întâlni cu alegătorii, în calitate de candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. El a amintit că o astfel de situație a fost și în anul 2015. Atunci instanța de judecată a anulat, însă, mandatul de arestare la domiciliu, ca el să poată participa în campania electorală pentru alegerea primarului municipiului Orhei. De asemenea, Ilan Șor a subliniat că, imediat după anularea mandatului de arestare emis pe numele său, este gata să se prezinte la Procuratură și să facă depoziții împotriva adevăraților autori ai fraudei bancare.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:39
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 11:39 // Life //  Realitatea.md

Nu mai e loc de îndoială: Jennifer Lopez şi Ben Affleck s-au împăcat. J Lo şi-a sărbătorit ziua de naştere pe un yacht, alături de celebrul actor. Mai mult, artista a postat o fotografie în care se sărută cu fostul logodnic. La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat.

Jennifer Lopez şi Ben Affleck nu mai ascund pasiunea care s-a reaprins între ei, după ani buni de când au rupt logodna şi au întristat fanii de pretutindeni. Încă din luna mai a acestui an, tabloidele au răspândit zvonuri cu privire la o posibilă împăcare. Iar fotografiile cu celebrul actor care părăsea discret locuinţa lui J Lo erau dovezi grăitoare.

Totuşi, nicio declaraţie oficială nu a confirmat ceea ce părea deja destul de clar pentru toată lumea. Timpul le-a rezolvat însă pe toate, cei doi afişându-se într-o ipostază romantică, pe Instagram, în văzul celor peste 166 de milioane de urmăritori ai artistei cu origini portoricane Jennifer Lopez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Imaginile „surpriză” au fost postate la finalul unei serii de fotografii de la ziua de naştere a lui J Lo, care a sărbătorit în costum de baie împlinirea frumoasei vârste de 52 de ani. Sărutul celor doi, pe o ambarcaţiune de lux din St Tropez, a fost apreciat de peste 7,8 milioane de utilizatori ai reţelei sociale, iar secţiunea de comentarii dă pe dinafară de felicitări şi gânduri bune pentru Ben Affleck şi Jennifer Lopez.

Potrivit unor surse Sky News, în apropiere se afla şi fostul partener al lui J Lo, Alex Rodriguez. Cuplul şi-a spus „la revedere” în luna martie a acestui an.

La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat, cucerind definitiv inimile fanilor după videoclipul pentru celebrul hit „Jenny From The Block”. În 2004, însă, au anunţat că au rupt logodna, iar în următorii ani nu au dat semne cum că ar putea lega din nou povestea de iubire.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid