Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Important pentru deținătorii de telefoane Android! Un nou virus țintește parolele și datele cardului bancar

03 Mai 2021, 09:55
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
03 Mai 2021, 09:55 // Sci-tech //  Realitatea.md

Denumit FluBot, noul malware țintește parolele și cardurile bancare salvate pe dispozitivele cu Android, împreună cu alte date potențial valoroase.

Principalul mod de propagare pare să fie trimiterea de mesaje SMS, redactate pentru a sugera că au fost trimise de o companie de curierat. Mesajul SMS solicită activarea unui link pentru a urmări livrarea unui colet fictiv. Potențiala victimă este atrasă într-o capcană de tip phishing, site-ul vizita solicitând instalarea unei aplicații care ar facilita mai departe urmărirea procesului de livrare.

Odată infiltrat pe telefonul victimei, FluBot solicită permisiuni suplimentare pentru accesarea adresei de contacte, pe care o folosește pentru a trimite mai departe SMS-uri conținând „invitația” către site-ul de phishing, scrie Go4it.

Se pare că acest malware a avut cea mai mare răspândire în Marea Britanie. Autoritatea NCSC (National Cyber Guidance Security Centre) răspunzând prin trimiterea de alerte cu privire la modul de identificare și eliminare a FluBot. Alerte similare au fost trimise și de operatorii locali de telefonie mobilă.

Mimând false livrări DHL sau Amazon, FluBot este cel mai ușor demascat de sugestia instalării unui aplicații de Android (APK) ce nu provine dintr-un magazin de aplicații recunoscut. Pentru a evita astfel de capcane, este recomandată instalarea aplicațiilor de mobil doar dacă acestea provin din magazine de aplicații recunoscute, precum Play Store sau App Store. Din fericire, un ajutor în acest sens este oferit chiar de Google, versiunile recente de Android fiind configurate pentru a refuza în mod implicit instalarea de aplicații din surse neverificate.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 22:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
17 Sept. 2021, 22:24 // Societate //  Cristina Vlah

Fosta deputată în Parlamentul de la Chișinău, Ala Mîndîcanu, a fost apreciată cu medalia guvernatorului locotenent pentru seniori, culoare argintie, informează Realitatea.md.

Distincția i-a fost acordată pentru activismul și calitățile sale de lider comunitar. „Ea a jucat un rol esențial în stabilirea și dezvoltarea vieții asociative și culturale a minorităților naționale din Quebec”, se menționează în nota informativă.

Ala Mîndîcanu a specificat că este onorată să primească această medalie și că acesta este meritul întregii sale echipe.

Menționăm, că Ala Mîndîcanu a deținut funcțiile de: deputat în Parlament, redactor-șef la hebdomadarul „Democrația”, decan universitar la facultatea de Jurnalism și Comunicare la ULIM, precum și este un lider comunitar şi promotoare a egalității de gen pe plan național și internațional.

Ala Mîndîcanu a primit titlul de cavaler al Ordinului de Onoare al Republicii Moldova.

Fiind stabilită la Montreal, la sfârșitul lui 2008 a înregistrat asociația CMQ, primul ONG dedicat cetățenilor originari din Republica Moldova în Quebec.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române