Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Studiu de caz: Ce operații plastice aleg femeile pe criteriu de vârstă?

03 Mai 2021, 10:01
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
03 Mai 2021, 10:01 // Life //  Realitatea.md

Operațiile plastice devin tot mai populare și mai populare în lume, dar și în Moldova. Deși se crede că progresul ajunge mai dificil la noi, acest lucru nu este aplicabil pentru clinicile private și chirurgii plasticieni ce investesc timp și resurse în creșterea profesională. Conform datelor statistice, numărul de operații plastice în Republica Moldova creşte cu 30% anual – asta însemnând, în 2019, cca 5 intervenții estetice, zilnic. Astfel, această ramură a medicinei nu este doar competitivă, dar și oferă rezultate tot mai bune și mai bune pentru pacienți, din care majoritatea sunt încă femei. Deși bărbații tot apelează la chirurgia estetică, „partea leului” încă o reprezintă doamnele și domnișoarele. Dar cum influențează decizia lor categoria de vârstă? Aflați în rândurile ce urmează.

De la 20 la 30 de ani

După 20 de ani prevalează intervențiile de mărire a buzelor cu acid hialuronic, augmentarea sânilor cu implanturi mamare și uneori întinerirea feței. În această perioadă femeile sunt mai predispuse să investească resurse financiare, timp și efort în îmbunătățirea frumuseții naturale, mai degrabă decât în corecții sau ajustări. Totuși, cele care doresc să corecteze un defect, de exemplu urechile clăpăuge, corectate prin otoplastie, adesea aleg operația plastică când sunt tinere. Totodată, pacientele se bucură din plin de capacitatea corpului de a se regenera, optând pentru intervenții rapide sau cu perioadă de recuperare minimă. Augmentarea buzelor și sânilor mai poate fi făcută și prin lipofilling, o altă procedură populară preponderent în rândul femeilor mature.

De la 30 la 40 de ani

În rândul acestor paciente este populară abdominoplastia – indiferent dacă aceasta este necesară după sarcină sau după fluctuații de greutate. Locul augmentării mamare o ia mastopexia – procedura de ridicare și restructurare a sânilor pentru a corecta forma și fermitatea acestora. De asemenea, se practică liposucția, iar unele paciente folosesc această oportunitate pentru a rejuvena trăsăturile feței prin lipofilling, devine mai solicitat și liftingul. Mai mult decât atât, în această perioadă sunt frecvent solicitate procedurile de micșorare a sânilor (da, aceasta tot este o problemă considerabilă, mai ales pentru femeile scunde și slabe, care suferă de dureri de spate și gât sau au chiar probleme de respirație din cauza bustului neproporțional).

După 40 de ani

În topul preferințelor acestor paciente se instalează ferm brahioplastia, plastia coapselor, dar și rejuvenarea facială, în special blefaroplastia și liftingul.

Desigur, fiecare vârstă are farmecul său. Și, evident, fiecare femeie este frumoasă în felul său. Cu toate acestea, dacă o simplă intervenție chirurgicală poate șterge complexurile și oferi încredere în forțele proprii, de ce nu? Trăim într-o perioadă minunată, când chirurgia plastică este accesibilă, tehnologia folosită este modernă, iar experții își dau cu adevărat interesul pentru domeniul în care activează. Medicina estetică a făcut un mare pas înainte și an de an, tot mai multe persoane se reinventează cu ajutorul unor mici ajustări, care pot părea nesemnificative, dar care pentru cineva înseamnă un punct de răscruce. Dacă faci parte din această categorie, gândește-te cum ar fi viața ta fără probleme ce pot fi rezolvate foarte rapid și apelează (+373)79 432 776 ori (+373) 022 202 373, pentru a te programa la o consultație.

P.

Realitatea Live

Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 18:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Mai 2021, 18:17 // Societate //  Tatiana Rusnac

Peste 110 mii de persoane din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii au primit consultanță în afaceri, circa 38 000 de companii au fost instruite, iar alte 4 500 de companii au primit finanțare în sumă totală de peste 665 milioane lei.

Finanțările ODIMM, la rândul lor, au generat investiții în economia națională de circa două miliarde lei și au creat aproximativ 11 000 de locuri de muncă.

Acestea sunt rezultatele Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, un ambasador al mediului de afaceri, în cei 14 ani de activitate.

Instituția a fost creată pe 17 mai 2007 la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructuri. Reușitele ODIMM au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„De-a lungul activității, ODIMM a evoluat constat completându-și portofoliul cu noi produse și servicii pentru sectorul ÎMM  din R.Moldova. Cu ajutorul nostru companiile reușesc să micșoreze costurile operaționale, să reducă riscurile de business, să aducă valoare adăugată brandului, să genereze noi surse de venit și să devină competitive pe piața locală și pe diverse piețe externe. ODIMM este prezentă în toate regiunile Moldovei, de la Nord la Sud, punând la dispoziția ÎMM-urilor 11 Incubatoare de Afaceri pentru fortificarea start-up-urilor, 3 clustere pentru consolidarea relațiilor dintre actorii regionali; o rețea de centre de consultanță, pe lângă consiliile raionale, sunt în proces de constituire Platformele Industriale Multifuncționale pentru susținerea producătorilor locali”, a declarat Iulia Costin, directorul general al ODIMM.

Iar lucrurile bune nu se opresc aici. Potrivit directorului general, Iulia Costin, pe parcursul anului 2021, cu suportul Guvernului și a partenerilor de dezvoltare externi, ODIMM va lansa șapte noi programe de suport în afaceri care vor spori competitivitatea ÎMM-urilor.

De asemenea, aceste programe vor oferi antreprenorilor, aflați în dificultate, oportunități de relansare a afacerilor, vor fortifica turismul rural, vor impulsiona transferul de tehnologie dintre universități și sectorul privat, și, nu în ultimul rând, vor stimula constituirea întreprinderilor sociale, etc.

„În 14 ani de activitate ODIMM și-a consolidat rolul de cea mai importantă instituție de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii, acordând servicii de consultanță, suport și instruire tinerilor și femeilor cu idei de afaceri, migranților reveniți acasă, companiilor cu potențial de creștere și export, tuturor persoanelor interesate de domeniul businessului. MEI și ODIMM vor fi în continuare alături de antreprenori cu instrumentele existente, vor lansa noi inițiative de suport și vor continua să inoveze în tot ceea ce fac, pentru a răspunde necesităților la zi a antreprenorilor”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu.

În cei 14 ani, Uniunea Europeană a fost un partener de încredere al ODIMM, care a contribuit atât prin expertiză și asistență tehnică, cât și prin susținerea  financiară a antreprenorilor  din regiuni, dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri și transformarea digitală a companiilor.

Suportul integrat al Uniunii Europene pentru dezvoltarea sectorului IMM și consolidarea capacităților ODIMM însumează, de-a lungul anilor peste 17 milioane de Euro.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82