Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

În atenția șoferilor! IGP: Adaptați viteza la condițiile de drum și păstrați-vă calmul

20 Mai 2021, 18:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
20 Mai 2021, 18:14 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Precipitațiile în Moldova vor continua și pe parcursul zilei de vineri. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor oscila între +16..+21 grade Celsius, iar vântul va sufla din direcția nord-vest.

Prin urmare, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției vin cu un set de recomandări pentru șoferii auto care au de gând să pornească la drum cu mașina:

– adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum și trafic, luați în calcul că, pe un carosabil ud, spațiul de frânare crește substanțial;

– nu frânaţi brusc, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau frânează brusc;

– conectați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei;

– conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă;

– evitați să parcați autoturismele sub copaci;

– folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.

„Pe timp de ploaie, se pot forma blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile”, anunță IGP.

În zilele de weekend, potrivit meteorologilor, se vor înregistra temperaturi mai ridicate. Sâmbătă, maximele vor oscila între +17..+22 grade Celsius.

Duminică, 23 mai, cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor oscila între +20..+23 grade la Nord, +21..+24 grade la Centrul țării și +22..+25 grade Celsius la Sud. Potrivit SHS, cerul va fi variabil și nu vor cădea ploi.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 09:51
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Cosoi
25 Iun. 2021, 09:51 // Sci-tech //  Petru Cosoi

Pandemia cauzată de COVID-19 a afectat grav piața auto din Republica Moldova, și nu numai. Cu toate acestea, necesitatea unei mașini personale se face tot mai mult simțită, în mare parte datorită dorinței de asigurare a unei protecții sanitare și evitarea mijloacelor de transport în comun.

Autoturismul este un activ care se depreciază repede, iar valoarea lui scade cu 20-25% imediat după cumpărare. Prin urmare, multă lume cumpără automobile second hand. Având în vedere dezvoltarea pieței auto pe acest segment de clienți, tot mai multe bănci și instituții nebancare oferă credite online pentru a cumpăra o mașină, venind astfel în ajutorul persoanelor care nu-si permit achiziția unui autoturism cu plata integrală.

Avantajele unui credit auto

Există mai multe posibilități de a cumpăra un autoturism, chiar dacă nu ai toți banii necesari. Leasingul și creditul pentru auto second hand oferit de companii nebancare sunt cele mai populare soluții, fiecare opțiune având avantajele și dezavantajele ei.

Avantajele unui credit pentru o mașină rulată:

 • avansul este mult mai mic decât cel pentru o mașină nouă, Mogo Moldova oferă chiar finanțare cu 0% avans;
 • dobânda este constantă pe toată perioada împrumutului;
 • perioada de creditare este de obicei cuprinsă între 12 și 84 de luni, iar suma finanțării este de maxim 200.000 MDL;
 • minim de acte necesare, cererea de împrumut  se face online, prin completarea datelor și atasarea actelor solicitate de compania de creditare;
 • analiza rapidă a dosarului, clientul primind un răspuns în maxim 24 de ore;
 • îți alegi perioada contractuală și valoarea ratei în funcție de posibilitățile financiare;
 • pot beneficia de împrumut și persoanele fără adeverință de venit sau cu istoric de creditare negativ;
 • nu ești obligat să deții poliță de asigurare CASCO.

Cum obții un împrumut pentru un autoturism second hand

De regulă, pașii sunt simpli și implică parcurgerea câtorva etape:

 • alegi mașina dorită; valoarea acesteia nu trebuie să depășească suma avansului pe care ești dispus să-l plătești plus valoarea împrumutului
 • completezi cerereade finanțare pe site-ul companiei de creditare;
 • semnezi contractul de creditare și pleci acasă la volanul propriei mașini.

Când vrei să-ți cumperi o mașină second-hand și ai nevoie de un credit ușor de înțeles și de rambursat, MOGO Moldova este partenerul tău de încredere. Compania este specializată în acordarea împrumuturilor pentru auto rulate, indiferent de marcă și de anul de fabricație. MOGO este prezentă în peste 17 țări, în Moldova având sucursalele la Chișinău și Bălți. Vizitează https://www.mogo.md/ pentru mai multe informații.