Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

În contextul pandemic, acestea sunt cele mai bune destinații pentru călătorii vaccinați în vara anului 2021

19 Mart. 2021, 18:26
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Mart. 2021, 18:26 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Atunci când am crezut că criza de COVID-19 va dura pentru totdeauna, au sosit vaccinurile și brusc a apărut speranța că vom putea călători din nou. Unde vor fi bineveniți pasagerii vaccinați?

Parlamentul European lucrează în prezent la un certificat digital verde care va permite cetățenilor europeni vaccinați să călătorească liber pe continent.

Totodată, unele țări își fac propriile planuri. Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii săi vaccinați, iar Spania, Grecia, Georgia, Portugalia, Danemarca și Suedia le vor urma exemplul.

După un an de lockdown și călătorii restricționate, cei care se vor vaccina înainte de vară, ar putea avea ocazia să călătorească. Cu ajutorul European Best Destinations (EBD), Euronews Travel a clasat cele mai bune destinații pentru vara anului 2021.

Lista include de la orașe pe care poți să le vizitezi, până la vacanțe pe plajă în nouă țări diferite. 

16. Cipru

Cipru va accepta turiști vaccinați până în vară, cu condiția de a avea administrate ambele doze de vaccin, iar a doua doză să fi fost administrată cu cel puțin șapte zile înainte de plecare.

15. Stockholm, Suedia

Suedia a folosit diferite metode pentru majoritatea țărilor europene în abordarea COVID-19 și susține ideea pașapoartelor de vaccin pentru călători și cetățeni. Stockholm merită vizitat pentru cultura sa, mâncare și activitățile din aer liber.

14. Insula Kos, Grecia 


Grecia este gata să întâmpine pe oricine are un certificat de vaccinare sau un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Kos este potrivită pentru o vacanță pe plajă cu nisip și este renumită pentru apa sa caldă și curată.

13. Insulele Canare, Spania

Spania intenționează să implimenteze pașapoarte de vaccinare pentru călătorie și vor fi valabile pentru cei care sunt vaccinați sau vor prezenta un test negativ COVID-19.

12. Copenhaga, Danemarca

Danemarca are pașapoarte de vaccinare pentru proprii cetățeni din februarie 2021 și le va accepta din alte țări, precum și dovada unui test negativ. Copenhaga este orașul perfect pentru un sejur mai lung, în cazul în care vreți să admirați peisajul.

11. Insula Rodos, Grecia

Grecia este dispusă pentru a accepta vizitatorii care au fost vaccinați, fără a fi necesară carantina sau un test și, de asemenea, îi acceptă pe cei care prezintă un test negativ COVID-19, făcut în ultimele 72 de ore. Insula Rodos conține ruine medievale, precum și plaje, fiind o distanație excelentă care merită vizitată.

10. Rubjerg Knude, Danemarca

După ce a introdus deja pașapoarte de vaccin pe plan intern pentru activități precum desfășurarea concertelor și rezervarea meselor la restaurante, Danemarca este bucuroasă să primească și călătorii străini. Rubjerg Knude este ideal pentru cei care doresc un spațiu deschis după ce au fost închiși atât de mult în case.

9. Atena, Grecia

Faptul că Grecia a acceptat pașapoartele de vaccinare, este o noutate bună pentru cei care doresc să savureze cultura istorică a Atenei. Nu este departe de plajă și există o mulțime de restaurante și monumente pentru a vă menține ocupat în timp ce sunteți acolo.

 8. Sevilla, Spania

Traseul de călătorie în Spania înseamnă că puteți vizita oficial Sevilla – un oraș bogat în cultură – cu un pașaport de vaccin în mână. Sevilla este faimoasă pentru cele mai frumoase plaje din Spania și castele uimitoare.

7. Regiunea Cavtat Konavle, Croația

Croația a menținut niveluri remarcabil de scăzute de infecție atunci când vine vorba de COVID-19 și este gata să primească atât călătorii vaccinați, cât și pe cei cu un test negativ. Cavtat și regiunea Konavle sunt renumite pentru apele lor albastre și mâncarea fantastică.

6. Islanda

Prima țară de pe listă care a implementat pașapoarte de vaccinare pentru cetățenii săi, Islanda, este locul ideal pentru o pauză de weekend sau un sejur mai lung. De ce să nu faceți o excursie în Atlanticul de Nord și să vă bucurați de peisajul uluitor și de izvoarele termale relaxante?

5. Kefalonia, Grecia

Restaurantele și barurile din Kefalonia sunt deschise de la mijlocul lunii aprilie, iar insula are plaje suficient de mari pentru a menține distanța socială. Profitați de politica Greciei privind pașapoartele de vaccinare pentru a vedea câteva dintre minunile naturale ale țării și cele mai frumoase plaje.

4. Rethymno, Grecia

O altă destinație populară din Grecia, Rethymno este bogată în gastronomie, cultură și istorie.

3. Insulele Azore, Portugalia

Portugalia acceptă pașapoartele de vaccinare din alte țări, iar în Azore, fiind primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată, veți avea multă companie. Cei fără vaccinuri pot rămâne, de asemenea, cu condiția să facă un test negativ.

2. Madeira, Portugalia 

Perfect pentru cei care caută activități în aer liber, sănătate și wellness.
1.Tbilisi, Georgia 


Cea mai sigură destinație din vara anului 2020, Tbilisi a fost deschisă călătorilor vaccinați aproape îndată ce vaccinul a fost disponibil. Puteți călători în Georgia dacă aveți un certificat care să ateste că ați primit ambele doze din vaccinul atribuit.


Realitatea Live

18 Sept. 2021, 16:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 16:18 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, va efectua săptămâna viitoare prima vizită oficială de la învestire. Ea va merge în perioada 26 – 29 septembrie la Bruxelles, unde urmează să se întâlnească cu mai mulți reprezentanți ai Uniunii Europene.

Șefa executivului va fi însoțită și de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu.

Deocamdată, nu se știe cu cine se va întâlni premierul și ministrul de Externe, scrie publika.md.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, agenda oficială va fi făcută publică după ce va fi aprobată de ambele părți.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române