Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

„Zina, Galina, Maia și Igoraș”. Internauții au propus nume ingenioase pentru cei patru lei noi de la Grădina Zoologică

19 Mart. 2021, 17:34
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Mart. 2021, 17:34 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Grădina Zoologică din Chișinău a achiziționat patru lei africani – trei femele și un mascul. Animalele au vârsta de șase luni și au fost aduse din Harkov, Ucraina. Anunțul a fost făcut  joi, 18 martie, de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, pe rețelele de socializare. Totodată, edilul capitalei a anunțat că este în căutare de nume pentru noile viețuitoare și a provocat publicul pentru a înainta propuneri.

În acest context, internauții s-au împărțit în două tabere: cei care compătimesc animăluțele și cei care fac haz de necaz. Realitatea.md a ales cele mai amuzante comentarii de la postarea edilului:

Cineva a scris, „Iv Ceban, dar în privința la nume pune și tu ceva mai familiar și patriotic: Dodonel, Zinocika, Chicușor, Tauberica”;

„Zina, Galina, Maia și Igoraș”;

 „Violeta, Marina, Reghina și Serioja”;

„Dodon, Greceanu, Bolea și Tauber”;

„Ghimpu, Maia, Filat și Plahotniuc. Grădina ZOO în toată splendoarea sa”;

„Năstase Plahotniuc Dodon și Sandu”;

„Djulieta ,Djoni, Baghira, Lolita”;

„Borsetca, Novac, Rex și King”;

„Ghera, Cobra, Bella – fetele, Barsic sau Sultan pe băiat”;

„Nala, Simba, Mufasa, Sarabi”;

„Dimineața, Ziua, Seara și Apus”;

„Pfizer, Modena, Astra-Zeneca, Sputnik”.

Pe de altă parte, oamenii s-au arătat nemulțumiți de acest fapt și au venit cu critici:

„Asta e intrebarea unui primar către audiența lui?;

„Când în toată lumea…autoritățile renunță la distracțiile cum ar fi grădinile zoologice și circuri…noi mai și achiziționăm…foarte „FRUMOS” !!!”,

„Voi serios? Nume? Parcă încă nu e 1 aprilie. Lăsați animalele în pace unde trăiesc și terminați să vă bateți joc de ele, nici nu aveți cu ce lr hrăni în acea Grădină Zoologică”;

„Dle Primar, nu ar fi cazul de schimbat prioritățile? Poate vreun spital renovat din banii plătiți pentru animale?”;

„Este foarte urât în sec. XXI să faci din animalele sălbatice prizonieri pentru distracție. Propun mai bine să-i punem pe parlamentari în cușcă!”;

„Mie mi-e milă de aceste animăluțe, atât de drăgălașe, dar atât de chinuite. Bine ar fi renunțarea la această modalitate primitivă de divertisment”.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 21:35
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 21:35 // Life //  Realitatea.md

Toamna este perioada perfectă pentru a face o călătorie în Europa și a descoperi noi locații inedite. Principalele destinații europene tocmai au trecut prin sezonul de vârf, străzile sunt mai liniștite, iar vremea încă este de partea noastră cu temperaturi prietenoase.

Totodată, în afara sezonului turistic, vă veți bucura și de cele mai bune hoteluri la un preț mai accesibil, mai puține cozi la atracțiile turistice, mai multe locuri în restaurante și mai puține persoane în fotografiile voastre de vacanță. Dacă te gândești să pleci într-o vacanță toamna aceasta, iată șapte destinații din Europa care nu te vor dezamăgi, potrivit peroz.ro.

1. Gent, Belgia

Gent este un oraș despre care se spune că pare ieșit dintr-un basm. Nu este cel mai cunoscut dintre orașele din Belgia, dar totuși, este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din această mică țară. De la răul, istoria, castelul și tradițiile sale, până la magazinele și evenimentele culturale, există o mie de lucruri de făcut și de descoperit în Gent.

2. Budapesta, Ungaria

Urcați pe dealurile din Budapesta și priviți râul, Parlamentul, culorile calde ale copacilor și vă veți simți ca și când ați fi singuri într-unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Aflati acolo, veți putea opta pentru o croazieră pe Dunăre sau vizite la principalele atracții turistice ale capitalei: hala pieței centrale, Opera din Budapesta, Dealul Castelului, totul este mai liniștit toamna la Budapesta.

3. Barcelona, Spania

Barcelona esta una dintre destinațiile preferate de turiștii din întreaga lume. Parcul Güell, Sagrada Familia, Bazilica Regală Montserra, cele mai frumoase comori din Barcelona sunt la fel de frumoase și toamna. Profitați de sejur pentru a vizita și împrejurimile Barcelonei, cum ar fi orașele Girona sau Sitges.

4. Porto, Portugalia

Porto este un oraș superb care trebuie descoperit în toate anotimpurile anului. Cei ce vizitează orașul portughez se vor îndrăgosti de casele colorate din Ribeira, vinul dulce de Porto, ce doarme în beciurile din Vila Nova de Gaia, dar și de valea Douro și podgoriile sale clasificate drept patrimoniu mondial de către UNESCO.

5. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este una dintre cele mai romantice destinații pe tot parcursul anului, dar mai ales atunci când copacii de-a lungul canalelor se îmbracă în culorile lor calde de toamnă. Acest oraș, vizitat în fiecare an de milioane de călători, este mai liniștit în această perioadă a anului.

Plimbați-vă prin frumoasele buticuri și librării din Amsterdam, mergeți într-o mini- croazieră și vizitați casa Annei Frank sau Rijksmuseum.

6. Edinburgh, Scoţia

Edinburgh, capitala Scoției, este o destinație plină de viață. Este ideal pentru a sărbători Crăciunul, Anul Nou sau a profita de numeroasele sale festivaluri, vara. Puteți face o vizita Grădinei Botanice Regale din Edinburgh, care datează din secolul al XVII-lea, apoi rătăci prin unele dintre parcurile și spațiile verzi ale orașului.

Savurați, după-amiaza, un ceai clasic la The Colonnades at the Signet Library și vizitați Castelul din Edinburgh.

7. Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Croației. Înconjurat de ziduri, vârfuri muntoase și ape cristaline, orașul oferă aceleași priveliști spectaculoase și toamna, cu avantajul că nu este la fel de aglomerat.

Totodată, apa mării Adriatice rămâne caldă până în octombrie sau chiar noiembrie, astfel vă veți putea bucura și de o baie în mare, pe lângă plimbările în centrul vechi și locațiile în care au fost filmate unele scene din Game of Thrones.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române