Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.014%
 • USD
  17.7044
  0.1384%
 • RUB
  0.2434
  0.9039%
 • RON
  4.1909
  -0.031%
 • UAH
  0.6661
  0.5705%

În Ucraina au fost stabilite noi norme cu privire la restricțiile anti-COVID-19

14 Sept. 2021, 20:05
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
14 Sept. 2021, 20:05 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a stabilit noi restricții de carantină pentru a preveni răspândirea COVID-19. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Ministerului Sănătății.

Rezoluția va intra în vigoare după șapte zile de la publicare.

„Modificările noastre propuse reprezintă o oportunitate de a contracara situația epidemică și de a menține activitatea economică a țării. Astăzi există posibilitatea de a fi vaccinați și de a fi protejată toată lumea, există suficient vaccin pentru aceasta”, a declarat ministrul sănătății, Viktor Lyashko. 

În special, modificările adoptate prevăd că certificatul COVID va avea două opțiuni (așa-numitul „galben” sau „verde”) și va conține informații despre vaccinări, un rezultat negativ al testului (valabil 72 de ore) sau recuperarea de la COVID-19. Așa-numitul certificat „galben” va conține informații despre primele vaccinări, iar cel „verde” – cursul complet.

Acum, în cazul introducerii codului galben de pericol epidemic, cerințele pentru activitatea instituțiilor de învățământ au fost simplificate. Acestea vor funcționa în funcție de disponibilitatea a cel puțin 80% dintre lucrătorii cu certificate COVID „galbene” sau „verzi”.

Potrivit UNIAN, dacă în țară se introduce nivelul roșu al pericolului epidemic, instituțiile de învățământ vor funcționa numai dacă 100% dintre angajați au un certificat COVID „verde”.

În plus, restricțiile actuale de cod roșu nu se vor aplica, cu condiția ca toți participanții (vizitatorii), angajații și organizatorii de evenimente publice, inclusiv religioase, angajații cinematografelor, teatrelor, muzeelor ​​sau altor instituții culturale, unităților de divertisment, cumpărături și centre de divertisment, restaurante, piețe, săli de sport și piscine cu certificat verde COVID.

Certificatele COVID vor fi codificate în culori exclusiv în format digital, astfel încât să nu fie nevoie să imprimați pe hârtie de culoarea corespunzătoare.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române