Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.014%
 • USD
  17.7044
  0.1384%
 • RUB
  0.2434
  0.9039%
 • RON
  4.1909
  -0.031%
 • UAH
  0.6661
  0.5705%

Starea sănătății a lui Nicolai Ceaus s-a înrăutățit, avocat

14 Sept. 2021, 20:08
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
14 Sept. 2021, 20:08 // Politica //  Cristina Vlah

Avocatul fostului judecător ucrainean, Nicolai Ceaus, susține că starea de sănătate a acestuia s-a agravat de când este ținut în detenție, informează Realitatea.md. Avocatul Rostislav Craveț susține că lui Ceaus i s-au agravat problemele ce țin de văz.

„S-a depistat faptul că în momentul când Ceaus a fost preluat de către Biroul Anticorupție din Ucraina, fostul judecător nu putea citi de sinestătător actele, din motiv de deficiențe ale văzului. Dar, după asta, avocatul a reușit să-i transmită clientului său ochelari. Acum el poate singur să citească toate informațiile din dosar.

De asemenea, la el persistă o stare generală de slăbiciune și depresie”, a declarat Rostislav Craveț pentru canalul de Telegram Шептун.

În context, avocatul spune că Ceaus are nevoie de timp pentru reabilitare și că în prezent fostul judecător ucrainean face cunoștință cu materialele din dosarul intentat pe numele lui pentru îmbogățire ilicită.

Pe de altă parte, Biroul Anticorupție din Ucraina investighează toate circumstanțele în care Ceaus a părăsit Ucraina și a venit pe teritoriul Republicii Moldova, iar Serviciul de Securitate ucrainean cercetează cazul răpirii acestuia de pe teritoriul Moldovei și revenirea lui în Ucraina. Pe marginea acestor cazuri deocamdată se investighează toate circumstanțele, dar nimeni deocamdată nu are calitatea de bănuit în aceste cazuri.

Amintim, că fostul judecător Nicolai Ceaus a părăsit teritoriul Ucrainei și s-a refugiat în Republica Moldova, după ce autoritățile ucrainești l-au învinuit de îmbogățire ilicită. În Moldova, judecătorul a fost răpit, iar ulterior a fost găsit și transportat la frontiera cu Ucraina, unde a fost preluat de către oamenii legii ai țării vecine. Cazul de răpire este investigat de autorități.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române