Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.6907%
 • USD
  17.9777
  0.2993%
 • RUB
  0.2472
  0.8091%
 • RON
  4.3585
  0.6562%
 • UAH
  0.6591
  0.2731%

(VIDEO) Ceaus schimbă tactica. Va transmite dovezile deținute prietenilor pentru a le face publice

19 Mai 2021, 10:25
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
19 Mai 2021, 10:25 // Actualitate //  Petru Beregoi

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, despre care se consideră că a fost răpit din Republica Moldova și dus într-o direcție necunoscută, afirmă într-un nou video făcut public că dovezile pe care le deține le va da prietenilor și rudelor, pentru a fi făcute publice.

Potrivit lui Ceaus, decizia a fost luată din cauza pericolului care-l paște, dacă s-ar prezenta personal în fața oamenilor legii, întrucât dovezile deținute de acesta în raport cu unele persoane influente ar putea să-i afecteze siguranța vieții sale.

Precizăm că, recent Nicolae Ceaus a anunțat că își va face apariția și va depune mărturii și dovezi că, de fapt nu a fost răpit din Republica Moldova la începutul lunii aprilie curent, ci în realitate a fost ținut cu forța la noi în țară încă din anul 2016, iar acum se află în siguranță.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, de pe o stradă din Chișinău, Nicolae Ceaus ar fi fost răpit de persoane necunoscute. Se presupune că la mijloc ar fi fost implicate serviciile secrete ucrainiene, precum și angajați ai Ambasadei Ucrainei la Chișinău, care ar fi asigurat transportarea nestingherită a lui Ceaus în Ucraina, lucru infirmat de structurile diplomatice.

În Parlamentul Republicii Moldovei a fost creată o comisie de anchetă, care cercetează cazul și urma să prezinte un raport despre cele constatate pe acest caz, pe lângă acțiunile de urmărire și de investigare ale oamenilor legii de la noi.

Până în prezent, organele de urmărire penală din țara noastră au reținut două persoane, care ar fi implicate în această presupusă răpire a lui Ceaus.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 22:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 22:23 // Actualitate //  Cristina Vlah

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat azi într-un accident produs în orașul Huedin, județul Cluj, România, informează Realitatea.md.

Aceștia se aflau într-un autoturism, iar la momentul impactului la volan se afla un bărbat de 29 de ani. În interior erau alți trei pasageri, o femeie de 30 de ani și doi minori de circa 6, respectiv 10 ani.

De cealaltă parte, conducătorul camionului implicat în accident este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Aleșd, județul Bihor. Împrejurările și cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare, anunță Poliția Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre producerea miercuri după-amiază a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, cu implicarea unui automobil și a unui camion, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea famiilor îndoliate.