Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Încă o șoferiță stopată la volan în stare de ebrietate. Aceasta avea concentrația de 0,82 mg/l în aerul expirat

24 Mart. 2021, 17:31
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
24 Mart. 2021, 17:31 // Societate //  Maxim Pulber

Încă o șoferiță a fost surprinsă la volan pe străzile Capitalei fiind în stare de ebrietate alcoolică. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică observând pe strada Miorița din cartierul Telecentru un automobil de marcă Honda care a virat la stânga pe șoseaua Hâncești, deplasându-se neuniform.

Astfel, conducătorul auto a fost somat să stopeze, iar la volan s-a dovedit a fi o tânără de 27 de ani originară din Chișinău. În timpul discuțiilor, inspectorii au simțit un miros puternic de alcool.

Supusă alcooltestului, acesta a înregistrat o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,82 mg/l.

Cazul este înregistrat și documentat de Inspectoratul de Poliție Centru, asupra acestuia urmând să se expună instanța de judecată.

Menționăm că în weekend-ul trecut, o tânără a fost stopată în timp ce se deplasa la volan pe bulevardul Decebal din sectorul Botanica al Capitalei fără permis de conducere și cu o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române