Curs valutar
 • EUR
  19.1924
  0.3903%
 • USD
  17.6969
  0.321%
 • RUB
  0.1959
  0.4594%
 • RON
  3.8575
  0.3837%
 • UAH
  0.4432
  -0.0226%

Începând de astăzi, moldovenii pot face programări online pentru apostilarea actelor

21 Mart. 2022, 18:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
21 Mart. 2022, 18:48 // Actualitate //  Valentina Buză

Ministerul Justiției informează că, începând de astăzi, 21 martie, este funcțional serviciul e-Apostila. Astfel, solicitanții vor avea posibilitatea să depună online actele pentru apostilare și să le ridice, dacă dețin o semnătură digitală.

Așadar, pentru autentificare în aplicaţie, cetățenii trebuie să acceseze pagina web www.apostila.gov.md şi să selecteze compartimentul „Autentificare”.

Ulterior, trebuie să selecteze „CTS Login” şi modalitatea de autentificare în serviciul naţional de autentificări MPass (autentificarea cu semnătura mobilă, cu semnătura electronică sau cu buletinul de identitate electronic).

„Odată autentificat, solicitantul va accesa butonul „Înregistrare Cerere” de pe pagina contului personal al utilizatorului. În timpul procedurii de depunere a cererii de apostilare a actelor oficiale, trebuie să completaţi toate detaliile referitoare la cerere, să încărcaţi imaginea scanată a actelor supuse apostilării (în format .pdf) şi să tastaţi „Următorul”. De asemenea, semnați, prin intermediul aplicaţiei online, imaginea scanată a actelor încărcate”.

Mai mult, după semnarea imaginilor actelor, verificaţi corectitudinea cererii şi vizualizaţi tichetul de plată. Plata pentru serviciul apostilă se efectuează prin serviciului guvernamental de plăţi electronice M-Pay (www.mpay.gov.md) în baza numărului comenzii de plata M-Pay. Termenul de examinare a cererii începe să curgă din momentul confirmării plăţii.

Depunerea actelor online pentru aplicarea apostilei sau ridicarea documentelor apostilate se va face pe pagina web www.apostila.gov.md zilnic, în intervalul de timp 17:00-07:00.

Procedura de depunere online a actelor spre apostilare, dar și prevederile privind actele supuse apostilării pot fi găsite în „Ghidul de utilizare a serviciului online e-Apostila”.

Totodată, responsabilii informează că rămâne valabilă posibilitatea de a depune actele fizic (conform programării online sau a rândului ordinar), la sediul Direcției apostilă și legalizare, situat la adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82.

Depunerea actelor are loc la patru ghișee, de luni până vineri, de la ora 08:05 până la ora 16:00, cu pauza de masă între 12:30 și 13:00.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Ministerul Justiției a lansat serviciul de apostilare a actelor în regim online: e-Apostila. Serviciul e-Apostila este accesibil în intervalul orelor 17:00-07:00, de luni până vineri, pe pagina web: www.apostila.gov.md.”

Realitatea Live

23 Mai 2024, 22:36
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
23 Mai 2024, 22:36 // Actualitate //  Ursu Ana

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că apreciază comportamentul, fostei membre a comisiei vetting și pre-vetting Tatianei Răducanu. Precizările au fost făcute la o emisiune de la PRO TV.

„Trebuie să apreciem că doamna Tatiana Răducanu imediat ce a apărut informația și-a depus cererea de demisie şi a venit și cu o poziție clară ce ține de faptul că nu recunoaște cele imputate şi de fapt a explicat și de ce a venit atat de rapid cu decizia de demisie, pentru a nu periclita procesul de vetting şi membrii comisiei”, a punctat ministra Justiției.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Nu este cazul să ne facem niște concluzii pripite, fiindcă aşa cum a comunicat şi Procuratura Anticorupție atunci când a confirmat acea veridicitate, după cum înțelegem este abia un proces penal în care procuratura trebuie să investigheze. Este foarte important ca aceste suspiciuni să fie bazate pe probe veridice, pe informații corecte şi probe care să fie administrate conform legii… Trebuie să înţelegem, că procedurile urmează să se desfăşoare, iar până la probele sau constatările finale, toți au dreptul să beneficieze de prezumţia nevinovăție”, a declarat Veronica Mihailov Moraru.

Amintim că, Tatiana Răducanu, membră a Comisiei pre-vetting, și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fosta judecătoare ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Conform unei scrisori semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, membra demisionară a Comisiei ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, ultimul fiind actualmente principalul avocat al lui Ilan Șor.

Între timp, Procuratura Anticorupție (PA) a confirmat veridicitatea scrisorii. Autoritatea notează că a acționat, pentru a preveni riscuri în sistemul de justiție.

Joi, 16 mai curent, demisia Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor, a fost aprobată de Parlament.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală