Curs valutar
 • EUR
  21.6064
  0.6197%
 • USD
  17.7574
  0.1757%
 • RUB
  0.2398
  0.1668%
 • RON
  4.3858
  0.6019%
 • UAH
  0.6447
  0.4188%

Încercarea nr. 4! O nouă ședință de judecată în cazul „Casa Modei” și a fostei clădiri ASITO

28 Apr. 2021, 12:01
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Apr. 2021, 12:01 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, pare să tragă de timp în cazul celor două clădiri la care pretinde – „Casa Modei” și fosta clădire ASITO. La solicitarea avocatului său, ședința a fost amânată de trei ori, iar motivele invocate sunt evazive și pe alocuri naive, scrie deschide.md.

Astăzi, începând cu ora 15:00, la Judecătoria municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, a fost planificată o nouă ședință. Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon și va decide dacă anulează sau nu ordonanța Procurorului General care acum trei săptămâni a constatat grave încălcări în actele semnate de subalternii săi de la PCCOCS și care – în cele din urmă – a dispus ca bunurile imobile să revină în proprietatea lui Vladimir Russu.

Agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri, de asemenea, așteaptă decizia judecătorilor pentru a ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Platon le-a trimis somații prin care îi obliga pe aceștia să achite plata pentru arendă în contul său sau al companiilor sale.

Prima ședință a fost amânată din cauza că avocatul lui Platon a invocat contactul cu o persoană infectată cu Covid-19. În cazul celei de-a două ședință, amânare a survenit după ce avocatul lui Platon a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței de judecată materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței Procurorului General. A treia ședință a fost amânată după ce avocatul lui Platon a cerut timp pentru prezentarea unor documente noi, neputând să spună cu exactitate despre ce acte este vorba.

Reprezentanții actualului proprietar al celor două imobile se declară încrezători că dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova, atunci CEDO le va da dreptate. De cealaltă parte, Platon insistă că imobilele îi aparțin și că instanța trebuie să îi restabilească dreptul de proprietate asupra lor.

Amintim că pe 19 aprilie, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă, potrivit căruia Alexandr Stoianglo a cerut și instanțelor superioare – Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție să anuleze deciziile de judecată prin care Veaceslav Platon reobținuse, în decembrie 2020, cele două imobile.

Realitatea Live

Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 21:12
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
17 Mai 2021, 21:12 // În Lume //  Cristina Vlah

Autoritățile Rusiei au avertizat, luni,reprezentanții Alianței Nord-Atlantice (NATO) să evite activităţile militare în zona Oceanului Arctic, considerată de Moscova zonă de influenţă pentru apărarea țării, scrie digi24.ro. Potrivit sursei, despre acest lucru a menționat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Observăm critici referitoare la faptul că Rusia îşi intensifică activităţile militare în zona arctică. Dar este clar de mult timp pentru toată lumea că sunt zonele noastre, teritoriile noastre, noi răspundem de securitatea litoralului nostru, iar ceea ce facem acolo este perfect legal şi legitim”, a declarat Lavrov, potrivit AFP şi cotidianului Ouest France.

Oficialul a făcut aceste declarații înaintea unei reuniuni a Consiliului Arctic, un forum de discuţii pe teme economice şi geopolitice din care fac parte: Rusia, Statele Unite, Canada, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia şi Islanda.

„Atunci când NATO încearcă să-şi justifice ofensiva în zona arctică, nu este aceeaşi situaţie. Noi avem întrebări pentru unii vecini, precum Norvegia, care încearcă să justifice venirea NATO în zona arctică”, a mai adăugat ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov a pledat pentru intensificarea contactelor între comandanţii structurilor militare din Consiliul Arctic, „în scopul reducerii riscurilor pe plan militar”.

Rusia a suplimentat capabilităţile militare în zona arctică în ultimii ani, instalând inclusiv sisteme antiaeriene de tip S-400.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82