Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

INCREDIBIL! Timp de ȘASE ani a fotografiat VEVERIȚE, iar rezultatul este SENZAȚIONAL

04 Iul. 2021, 21:03
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 21:03 // Life //  Valentina Buză

Gert Weegen, în vârstă de 48 de ani, tâmplar de profesie și fotograf de vocație, își dedică timpul liber celor mai drăguțe și năzbâtioase animăluțe – veverițele. Bărbatul locuiește într-un sătuc elvețian, la marginea unei păduri, astfel încât rozătorii zglobii sunt oaspeți tradiționali și bineveniți în casa acestuia. Pentru a le surprinde în cele mai diverse ipostaze, Gert împrăștie prin curte tot felul de nuci și obiecte interesante, care nu pot fi trecute cu vederea de musafirii săi cu blană roșcată.

„Iubesc natura și oamenii, dar am încetat să călătoresc acum 10 ani”, dezvăluie fotograful.

Din spusele sale, totul a început nu cu veverițe, ci cu o vulpe. Apoi, la sugestia prietenilor care au sesizat patima sa pentru mediul înconjurător, acesta a abandonat rutina urbană și s-a mutat cu traiul la marginea unei păduri.

„Dacă te miști cu atenție și alegi ora potrivită, de regulă, dimineața devreme, când restul oamenilor încă dorm, dar natura deja se trezește, poți observa o groază de vietăți fermecătoare în jurul casei tale. Nu rămâne decât să configurezi corect aparatul de fotografiat și să ai puțintică răbdare”, afirmă Gert.

„Prin urmare, acum filmez lângă casă: munți, păduri, copaci, animale, și astea sunt cele mai bune călătorii ale mele”.

Veverițele au apărut pentru prima dată cu câțiva ani în urmă, iar proprietarul a început să le lase semințe și nuci și așa a pornit marea aventură.

Unele chiar au început să-l viziteze cu regularitate.

Bunul fotograf le-a construit mici căsuțe, echipate cu acoperiș și suplimente alimentare. Iar când una din ele a adus pe lume trei puișori, le-a făcut o căsuță spațioasă acestora.

„Unii sunt de părerea că apelez la Photoshop. Nici vorbă de asta! Iubesc natura și naturalețea în tot sensul cuvântului”, a dezvăluit fotograful.

„Secretul este să ascunzi nucile în locuri neobișnuite și să aștepți”.

„Uneori, pentru un cadru bun pot să aștept și câteva zile. E foarte important ca scena să fie una autentică și firească”.

„Prin urmare, mă bucur foarte mult când am ocazia să prind un cadru bun direct din bucătărie”.

„Veverițele au un temperament diferit. Unele mănâncă chiar din palmele mele și nu se jenează să intre în casă, unele mă ocolesc, iar altele se ocupă cu tot felul de năzbâtii”.

„Dar toate sunt nebune după mâncare, fiind gata să treacă peste orice obstacole pentru o alună în plus”.

„Sunt două moduri de a-ți trăi viața. Unul: de a crede că nu există miracole. Altul: de a crede ca totul e un miracol.” — Albert Einstein

Gert e persoana care vede miracole în toate.

Și trăiește în povestea pe care singur a creat-o.

 

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate