Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.6907%
 • USD
  17.9777
  0.2993%
 • RUB
  0.2472
  0.8091%
 • RON
  4.3585
  0.6562%
 • UAH
  0.6591
  0.2731%

India este la limită. Țara caută medicamente pentru a combate „ciuperca neagră”

21 Mai 2021, 18:55
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
21 Mai 2021, 18:55 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

India este în căutarea unor medicamente care să ajute la rezolvarea problemei „ciuperca neagră”. Declarația a fost făcută de către ambasadorului țării în Federația Rusă. Din cauza complicațiilor legate de metodele de tratament împotriva COVID-19, au apărut boli fungice a mucormicozei. Spitalele din India au raportat o creștere a „ciupercii negre” găsite la pacienții cu COVID-19, în timp ce medicii au avertizat oamenii să nu folosească bălegar de vacă în convingerea că va îndepărta virusul.

„De asemenea, am luat legătura cu autoritățile ruse pentru a vedea dacă pot furniza medicamente în acest scop. Dar încercăm, de asemenea, să găsim o modalitate de a schimba regimul de tratament (pentru coronavirus), astfel încât să nu apară problema mucegaiului negru”, a declarat ambasadorul.

Mucormicoza este diagnosticată la pacienții cu COVID-19 care se aflau în secția de terapie intensivă, mult timp au administrat steroizi sau suferă de diabet.

O incidență crescută a mucormicozei în India a fost raportată la începutul lunii mai. Este o infecție cauzată de diferite tipuri de ciuperci din familia mucoaselor.

Realitatea.md amintește că, această infecție este o povară suplimentară pentru spitalele pline din India, care nu au paturi libere, precum și oxigenul necesar pentru pacienții cu COVID-19 grav bolnavi.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 22:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 22:23 // Actualitate //  Cristina Vlah

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat azi într-un accident produs în orașul Huedin, județul Cluj, România, informează Realitatea.md.

Aceștia se aflau într-un autoturism, iar la momentul impactului la volan se afla un bărbat de 29 de ani. În interior erau alți trei pasageri, o femeie de 30 de ani și doi minori de circa 6, respectiv 10 ani.

De cealaltă parte, conducătorul camionului implicat în accident este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Aleșd, județul Bihor. Împrejurările și cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare, anunță Poliția Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre producerea miercuri după-amiază a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, cu implicarea unui automobil și a unui camion, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea famiilor îndoliate.