Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

Într-un glas amândoi. Și Dodon ca și Voronin îl atacă pe ambasadorul SUA la Chișinău

25 Iun. 2021, 14:34
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
25 Iun. 2021, 14:34 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul PSRM, Igor Dodon, ca și președintele PCRM, Vladimir Voronin, care formează Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a venit cu o critică în adresa ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, acuzând-ul că se implică în treburile interne ale Moldovei. Acuzațiile au fost lansate de Dodon astăzi, în timpul emisiunii sale online.

Dodon i-a reproșat lui Hogan că ar face presiuni asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC), după ce a avut o întrevedere la 23 iunie curent cu membrii CEC înaintea ședinței în care s-a stabilit numărul secțiilor de votare în străinătate, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Socialistul a precizat că, în așa caz, ar trebui sesizat Departamentul de Stat al SUA, iar în alte state europene „ambasadorul ar fi fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe.

„Vedem cum anumiți ambasadori se activează. Apropo de ambasadori, ieri am văzut cum Vladimir Nikolaevici (Voronin) a trimis o scrisoare oficială deschisă către ambasadorul SUA Dereck Hogan. Corect a spus Voronin acolo: ”Domnule Hogan, asta e implicare în treburile interne ale Moldovei”. Eu nu știu dacă va înțelege ceva ambasadorul Hogan din acea scrisoare. Poate trebui de adresat către conducerea sa, la Departamentul de Stat al SUA? Pentru că nu trebuie să se comporte așa. Cu o oră înainte să se ia decizia în privința secțiilor de votare din diaspora să vii la CEC și să spui că „noi am aprecia dacă voi ați îndeplini decizia CSJ”. Ce este asta? Ce, suntem o republică bananieră pentru voi? Închipuiți-vă dacă cineva și-ar fi permis așa ceva în oricare alt stat european. Acel ambasador era să fie chemat la Ministerul de Externela noi toți tac”, a spus Dodon

Amintim că, pe 23 iunie, cu o oră înainte ca CEC să se întrunească într-o ședință cu reprezentanții Ministerului de Externe ambasadorul SUA la Chișinău a mers în vizită la CEC, unde a avut o discuție cu membrii Comisiei.

Precizăm că, ieri, liderul PCRM, Vladimir Voronin i-a trimis lui Hogan o scrisoare oficială prin care îl acuză că se implică în treburile interne ale țării noastre

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 17:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
05 Aug. 2021, 17:21 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Accident de groază la Cahul cu implicarea a două vehicule. S-a întâmplat ieri, la ora 15:30. Potrivit poliției, un bărbat de 41 de ani, originar din localitatea Gavanoasa, același raion, a efectuat o manevră periculoasă fără a se asigura, iar în consecință, a tamponat un vehicul.

BMW-ul tamponat a fost făcut zob, la volanul căruia se alfa un tânăr de 21 de ani care se deplasa cu viteză excesivă.

„În urma accidentului rutier au fost deteriorate esențial 4 autoturisme din apropiere. Victime nu au fost înregistrate. Conducătorii auto fiind testați sa stabilit rezultatul 0,08 mg/l de alcool în aerul liber expirat la conducătorul a/m BMW și 0,00 la conducătorul a/m FORD.”, anunță poliția.

 

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată