Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Ion Sturza, către PAS: Răbdați și avansați. Puneți „autopilotul” și faceți ce ați promis

26 Iul. 2021, 16:21
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
26 Iul. 2021, 16:21 // Politica //  Realitatea.md

Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova, în prezent om de afaceri atât în Republica Moldova, cât și în România afirmă că ziua învestirii Parlamentului ales la 11 iulie 2021 reprezintă o ultimă zi de sărbătoare. Odată cu împărțirea funcțiilor, urmează rutina.

Astăzi este ultima zi de sărbătoare și euforie – avem parlament nou. Împărțim funcții, birouri, automobile, bodyguarzi, atribuții. Mâine se începe rutina. Și decontul. Fără pauză. În loc de venerație și urale – urlete și înjurături. Primii vor fi „ai noștri”, scrie Sturza pe Facebook.

Fostul premier susține că PAS deține toate pârghiile pentru a îmbunătăți viața moldovenilor. „Aveți tot – președinție, parlament, guvern. Suport popular și simpatia prietenilor din afară. În patru ani, puțin ce o să mai rămână din aceste lucruri. Aceasta e logica succesului (mare) în politică. În Moldova nu sunt iubiți învingătorii. Dar unde sunt iubiți ei? Da, răbdați și avansați! Unica șansă – doar în sus! Așa că puneți „autopilotul” și faceți ce ați promis – o Moldovă puțin mai bună și fără de (mulți) hoți”.

Realitatea.md amintește că nu este pentru prima dată când Ion Sturza își exprimă susținerea atât pentru Maia Sandu, cât și pentru partidul pe care aceasta l-a fondat.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române