Curs valutar
 • EUR
  19.8744
  -1.2005%
 • USD
  19.1045
  -0.0895%
 • RUB
  0.3508
  -3.3067%
 • RON
  4.0181
  -1.2518%
 • UAH
  0.6443
  -0.4501%

Îți dorești un abdomen plat și cu pătrățele? Urmează aceste reguli

13 Iun. 2022, 06:31
 // Categoria: Sport // Autor:  Redacția Realitatea
13 Iun. 2022, 06:31 // Sport //  Redacția Realitatea

Din ce în ce mai multă lume conștientizează beneficiile sportului și îl practică în mod regulat, la sală sau în intimitatea casei proprii. Este important să lași această activitate să fie prezentă în viața ta, pentru a te bucura de avantajele pe care ți le oferă, atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic și emoțional. De asemenea, este necesar să știi cum se fac abdomenele corecte, pentru a nu lucra într-un mod defectuos. Însă, până în ce punct sunt aceste exerciții eficiente? Pot ajuta la procesul de slăbire? Sau sunt nocive în anumite situații?

Ce procent de grăsime corporală trebuie să ai pentru un abdomen cu pătrățele

Indiferent de cât de puternici sunt mușchii abdominali, ei nu vor fi vizibili dacă nu ai suficient de puțină grăsime corporală. Procentul variază de la persoană la persoană, deoarece și distribuția grăsimii corporale diferă. Unii au mai multă grăsime pe coapse, fese și șolduri, în timp ce alții depozitează masa adipoasă mai ales în jurul abdomenului. O persoană la care grăsimea „se depune” mai ales pe burtă va trebui să facă mai mult efort pentru un abdomen cu pătrățele, conform superfit.ro.

Distribuția grăsimii corporale este influențată de genetică, astfel că avem șanse mici să schimbăm ceva la acest capitol. Grăsimea abdominală poate fi afectată și de hormoni precum cortizolul, hormonul stresului. Stresul a fost legat de un nivel mai ridicat de grăsime abdominală la femeile care nu sunt supraponderale, potrivit cercetărilor. Alți factori care pot influența grăsimea abdominală sunt stilul de viață, vârsta, fumatul, alcoolul sau lipsa exercițiului fizic.

Există mai multe metode prin care se poate măsura compoziția corporală (grăsime și masă musculară, dar și masă osoasă) printre care adipometria cu ultrasuneteanaliza impedanței bioelectrice (BIA) și analiza corporală 3D.

Un procent prea mic de grăsime corporală (care poate fi chiar procentul necesar pentru abdomenul cu pătrățele) are efecte negative asupra sănătății atât pentru femei, cât și pentru bărbați: scăderea masei musculare, afectarea sistemului nervos, a fertilității și a imunității, deshidratare și oase mai fragile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Chiar și cei care fac culturism nu au acele pătrățele strălucitoare tot timpul, ci în general urmează diete și programe stricte de antrenament înainte de competiții, pentru a-și evidenția musculatura lucrată constant.

Cum poți să ai un abdomen bine definit

În primul rând, ar trebui să ajungi la un procent de grăsime corporală care permite ca musculatura să fie vizibilă. O alimentație corespunzătoare te va ajuta să slăbești treptat și sănătos, adică să pierzi mai multă grăsime și cât mai puțină masă musculară.

Crește cantitatea de proteine din alimentație. Nu e nevoie să exagerezi: un consum cu 15% mai mare de proteine va face diferența, potrivit unui studiu. Proteinele pot ajuta la reducerea aportului de calorii, la repararea și reconstruirea țesuturilor musculare și la menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Așadar, nu uita că “pătrățelele” se construiesc și în bucătărie, nu doar în sala de antrenament. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru a-ți dezvolta masa musculară.

Menține o dietă echilibrată per ansamblu. Evită alimentele foarte procesate, nu consuma zahăr adăugat în exces și alege carbohidrații complecși în detrimentul celor rafinați.

Cum să faci abdomene corecte acasă

Sportul poate fi făcut cu ușurință în intimitatea casei tale, dacă ții cont de câteva sfaturi de bază. Lipsa unui antrenor presupune ca tu să fii extrem de conștient de propriul corp și de diferitele poziții cerute de exercițiile pe care vrei să le faci. De aceea, trebuie să acorzi o atenție deosebită sfaturilor și îndrumărilor care te ghidează către o executare corectă a acestora. Abdomenele sunt perfecte în această situație, fiindcă nu sunt complicate și nu necesită cunoștințe aprofundate în domeniu, potrivit decathlon.ro.

Există nenumărate tehnici pe care le poți pune în practică și care îți pot tonifia abdomenul rapid și ușor. Este bine să optezi pentru cele care nu au un nivel ridicat de dificultate, pentru a evita posibilele efecte neplăcute. O saltea de yoga sau o saltea de pilates te pot ajuta enorm în acest proces, pentru a atenua impactul cu solul.

Iată cel mai bun exercițiu pe care îl poți încerca chiar la tine acasă:

-Abdomenele scurte
Abdomenele scurte (denumite și crunches) sunt cele mai întâlnite tipuri de exerciții care antrenează zona abdominală. Acestea nu sunt dificil de efectuat: corpul este întins pe spate, genunchii sunt îndoiți, tălpile sunt așezate pe podea, iar mâinile pot fi ținute ori la ceafă, ori în dreptul pieptului. Trunchiul se ridică în mod repetat, însă doar până la un unghi de aproximativ 90 de grade față de partea superioară a picioarelor. Este indicat să faci 3 serii a câte 30-40 de abdomene, cu pauze de 30 de secunde între ele.
Exemple de variații ale acestui exercițiu:
-poți aduce alternativ câte un genunchi la cotul opus, însă fii atent să nu tragi cu mâinile de cap și să îți menții o poziție adecvată – dacă ești la început, apelează la aparate care să te ajute:

-poți ridica puțin genunchii, depărtându-i câțiva centimetri, apoi atinge-ți gleznele cu vârful degetelor de la mâini, la fiecare ridicare a trunchiului.

Ce greșeli trebuie să eviți când faci abdomene?

Totuși, abdomenele pot fi ineficiente în procesul de slăbire, dacă nu sunt acompaniate de un regim alimentar sănătos și echilibrat. De altfel, este necesar și antrenamentul celorlalte zone ale corpului, pentru ca arderile de grăsime să aibă loc în mod complet și să reducă țesutul adipos la nivelul întregului organism.

Acest gen de exerciții poate fi nociv doar dacă nu acorzi o atenție specială procedurilor de siguranță. O soluție ar fi executarea lor în fața unei oglinzi, pentru a-ți putea verifica în permanență postura și poziția. În caz contrar, antrenamentul poate dăuna și îți poate afecta corpul, cauzând deformarea ulterioară a coloanei vertebrale.

Așadar, sportul poate fi făcut și acasă, prin intermediul exercițiilor și al accesoriilor care te pot ajuta să duci sarcina la bun sfârșit. Însă, este necesar să acorzi o atenție deosebită calității execuției, pentru a nu afecta corpul în mod negativ. Documentează-te și tratează cu seriozitate și sinceritate acest aspect, pentru că, dincolo de aspectul fizic, sănătatea face parte din cele mai importante aspecte ale vieții!

Realitatea Live

Top destinații de vară în Moldova
Top destinații de vară în Moldova
Crează impact prin implicare
Crează impact prin implicare
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
01 Iul. 2022, 07:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Redacția Realitatea
01 Iul. 2022, 07:16 // Politica //  Redacția Realitatea

Unii inspectori de integritate ai ANI sunt de bună-credință, alții sunt așa cum sunt. Astfel comentează președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, actele de constatare ale ANI prin care nu au fost găsite abateri de la lege la verificarea averilor unor actuali și foști demnitari. Olesea Stamate spune că deciziile ANI sunt luate în baza fostei legi, potrivit căreia subiecții declarării indicau valoarea contractuală a bunurilor. Acum, potrivit noii legi, este indicată valoarea de piață a bunurilor.

Recent, Autoritatea Națională de Integritate a încetat procedura de control a averilor și intereselor deputatului Bogdat Țîrdea, ex-ministrului apărării, Alexandru Pânzari și ex-președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, informează ipn.md.

ANI a constat că nu există diferențe între cheltuielile și veniturile declarate de către cei trei subiecți supuși controlului.

„Eu nu cunosc ce se întâmplă în interiorul ANI, ce fac inspectorii, cât de corect verifică, ei sunt independenți în activitatea lor de verificare a averilor. Această instituție nu este curățată în adevăratul sens al cuvântului. Inspectorii care au lucrat până acum în cadrul ANI, continuă să lucreze. Poate au plecat 2-3. Din cei care au rămas unii sunt de bună-credință, alții sunt așa cum sunt. Nu trebuie să avem așteptări foarte mare de la această instituție imediat. Întrebarea este de ce aceste dosare au stat sub preș la ANI ani de zile, fără a se da o soluție. Interesul conducerii anterioare a ANI a fost să țină aceste dosare fără soluționare. Ceea ce pot spune preliminar, doar văzând actele de constatare, aceste decizii se bazează pe vechea lege, atunci când aveai posibilitatea să declari o valoare a bunului pe care dorești, contractuală, cadastrală și dacă avea un contract de vânzare-cumpărare a unei mașini cu 10 mii de lei, o declarai. Acum, potrivit legii noi, se declară bunurile la prețul de piață”, a spus Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

De cealaltă parte, fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, spune că ANI trebuie să verifice raportul venituri-cheltuieli ale demnitarilor în baza propriei evaluări, nu a cifrelor indicate în declarația de avere.

„Am spus asta și fostelor guvernări, nu are importanță ce declară o persoană, important este să fie evaluat corect ce avere are, inclusiv cea care nu este pe numele său. Trebuie să existe un mecanism prin care să se identifice averea pe care o are, scrisă pe el sau pe vecin, să existe pârghii prin care să se demonstreze că este patrimoniul său. Faptul că o persoană declară un preț de piață, asta trebuie să fie secundar. Dacă statul va intra în detaliile unor contracte private, va pierde. ANI nu trebuie să depindă de ce declară omul. ANI trebuie să decidă pornind de la propria evaluare”, a spus juristul Nicolae Eșanu.

Autoritatea Națională de Integritate a rămas fără conducere în aprilie 2022, după ce Rodica Antoci și-a prezentat cererea de demisie. Interimatul funcției este asigurat de vicepreședintele ANI, Lilian Chișcă. Potrivit legii, Consiliul de Integritate urmează să demareze procedura de concurs pentru a-l desemna pe viitorul președinte ANI.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Top destinații de vară în Moldova
Top destinații de vară în Moldova
Crează impact prin implicare
Crează impact prin implicare
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală