Curs valutar
  • EUR
    21.2165
    0%
  • USD
    17.7805
    0%
  • RUB
    0.2449
    0%
  • RON
    4.3076
    0%
  • UAH
    0.6548
    0%

Iurie Reniță ia altă cale la anticipate. Nu mai merge cu Platforma DA și speră pe votul diasporei

17 Mai 2021, 10:34
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
17 Mai 2021, 10:34 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, anunță că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie nu va mai candida la funcția de deputat pe listele Partidului Platforma DA, ci se va regăsi în componența pretendenților Partidului Unității Naționale (PUN), formațiune cu care cochetează de la o vreme.

Astfel, Reniță speră că, PUN va trece pragul electoral și va aduce în viitorul Parlament câțiva deputați cu viziuni unioniste și pro-unire cu România, fapt pentru care face apel și către diasporă să voteze PUN la anticipatele din vară.

 „Nu am fost și nu sunt membru al vreunui partid, fapt ce n-a fost un impediment să susțin necondiționat toate inițiativele legislative, menite să consolideze parcursul european, dar și valorile naționale românești. Mai multe inițiative legislative le-am elaborat și prezentat împreună cu colegul parlamentar Octavian Țîcu, președintele PUN. Tot împreună am demascat fară cruțare elementele corupte din Parlament și din alte structuri ale statului. Actualmente mă regăsesc pe Platforma unionistă a acestui partid, grație promovării necondiționate, sincere și consecvente a valorilor și idealurilor naționale românești de către PUN. PUN-ul trebuie și va fi neapărat în viitorul Parlament. Aceasta o cere toată suflarea românească din Basarabia și din diaspora noastră fantastică. PUN-ul, împreună cu alte partide proeuropene, va forma o majoritate parlamentară stabilă și un guvern pro-european și pro-românesc de 4 ani”, susține Reniță.

Iurie Reniță consideră că, diaspora este una pro-europeană și unionistă, iar viitoarea majoritate parlamentară trebuie să fie compusă din aceste forțele politice, care își vor avea rolul lor distinct ca fracțiuni, dar, în același timp unul comun, bazat pe valorile europene și cele naționale.

„Dispersarea sau confruntarea lor în actuala campanie parlamentară va conduce, în mod inevitabil, la propulsarea în prim plan a elementelor nostalgice și interlope de pe eșichierul stâng, susținute cu vehemență de către „partenerii strategici” de la Kremlin. Trebuie să conștientizăm cu toții că amenințarea forțelor revanșarde și nostalgice nu este o realitate imaginară, ci una foarte  concretă și mult prea evidentă”, mai afirmă deputatul.

Candidatul pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate mai declară că ar fi insistat „cu fermitate” pentru crearea unei majorități parlamentare „sigure și stabile, cu un guvern pro-european și pro-românesc de 4 ani, în baza unei alianțe dintre PAS, PPDA și PUN”.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.

 

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției