Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Jocuri Olimpice: Primul sportiv depistat cu COVID-19 după ce a concurat

25 Iul. 2021, 09:15
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 09:15 // Sport //  Realitatea.md

China a câștigat prima medalie de aur a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, iar gazda Japonia a obținut și ea o primă medalie de aur, sâmbătă, în prima zi de competiții după deschiderea oficială a Olimpiadei. Totodată, a fost depistat pozitiv primul sportiv la Covid-19.

Concursurile s-au desfășurat însă într-o atmosferă sufocantă, la propriu. Sportivii s-au plâns de condițiile epuizante date de combinația supărătoare a temperaturii ridicate cu umiditatea. Mai mulți jucători de tenis au cerut ca meciurile să fie mutate mai târziu în cursul zilei.

Canotorul olandez Finn Florijn, care trebuia să participe în concursul de rame simplu masculin, a fost depistat pozitiv la Covid-19 după ce a concurat în calificări. Sportivul de 21 de ani a intrat în carantină și nu va mai concura la Jocuri.

El este primul sportiv care a fost depistat pozitiv după ce a concurat la Tokyo, o evoluție care ar putea pune sub semnul întrebării sistemul de prevenție existent, în ciuda faptului că este unul riguros.

Medaliile, de exemplu, sunt înmânate pe tavă sportivilor, pentru a evita un contact prea apropiat. Câștigătorii sunt rugați să-și pună singuri medaliile pe cap, iar pe podium sunt purtate în permanență măști.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române