Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Un halterofil ugandez a fugit din cantonament şi a cerut azil politic în Japonia

17 Iul. 2021, 18:01
 // Categoria: În Lume // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iul. 2021, 18:01 // În Lume //  Tatiana Rusnac

Un halterofil din Uganda a fugit din cantonament şi a cerut azil politic în Japonia, cu o săptămână înaintea începerii Jocurilor Olimpice 2020 care se vor desfăşura în acest an în Tokyo, scrie digi24.ro.

Halterofilul Julius Ssekitoleko, care se antrena într-un cantonament preolimpic în vestul Japoniei, fusese dat dispărut vineri seara după ce nu s-a prezentat la un test de depistare a COVID-19 pe care urma să-l efectueze.

Halterofilul ugandez, în vârstă de 20 de ani, a lăsat în urmă un mesaj în care a arătat că vrea să rămână şi să lucreze în Japonia, deoarece viaţa în Uganda este dificilă.

„Când am primit mesajul, m-am întrebat ce s-a întâmplat, dacă a fost bine păzit”, a declarat preşedintele federaţiei de haltere din Uganda, care a precizat că Ssekitoleko îi predase iniţial paşaportul.

Julius Ssekitoleko nu reuşise să se califice la Olimpiadă şi urma să se întoarcă în Uganda marţea viitoare. Numele său apare înregistrat într-o gară din apropiere de Izumisano, regiunea Osaka, de unde şi-a cumpărat un bilet către Nagoya, centrul Japoniei, informează Mediafax.

Delegaţia Ugandei a fost printre primele care au ajuns în Japonia pentru Jocurile de la Tokyo, care se vor deschide pe 23 iulie, după o amânare de un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată