Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

„Juravschi să plece”! Solicitarea unui deputat după incidentul rușinos cu un membru din delegația RM la Tokyo

03 Aug. 2021, 16:46
 // Categoria: Sport // Autor:  Elena Putregai
03 Aug. 2021, 16:46 // Sport //  Elena Putregai

FOTO Ne duce faima… dar nu-i de bine! Un moldovean de la CNOS a încălcat regulile JO Tokyo

„A venit timpul ca Nicolae Juravschi să plece din fruntea sportului moldovenesc”. Cu o asemenea solicitare a venit deputatul PAS Lilian Carp către președintele Comitetului Național Olimpic (CNOS), profund marcat de faptul că delegația Republicii Moldova a reușit să se remarce negativ la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Puțin despre Jocurile Olimpice, unde delegația Moldovei a reușit să se remarce negativ. Și nu e vorba despre latura sportivă, unde ai noștri au avut o prestație așteptată, ținând cont de condițiile de pregătire pe care le-au avut și, în general, de situația dezastruoasă din sportul moldovenesc. S-au ”remarcat” în schimb cei din delegația oficială! Angajați ai Comitetului Național Olimpic, care au ajuns la Tokio pe criterii cunoscute doar președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD. Numele lui este Cornel Josan și a făcut parte din delegația Moldovei în Japonia în calitate de responsabil de securitatea anti-Covid din lotul Moldovei, deși funcția lui la CNOS este responsabil de marketing, nicidecum de medicină. Ei bine, tocmai acest Cornel Josan a fost depistat de poliția niponă încălcând regulamentul de securitate anti-Covid al Olimpiadei! Și cum la ei nu te joci cu Legea, poliția japoneză a cerut organizatorilor izolarea, apoi expulzarea moldoveanului care a crezut că i se permite orice”, a dezvăluit Lilian Carp într-o postare pe contul său de Facebook.

„Și desigur că presa internațională a distribuit cu lux de amănunte știrea, care a ajuns astăzi și la noi… Acum, serios vorbind, cred că a venit timpul ca Nicolae Juravschi să plece din fruntea sportului moldovenesc, după 3 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară fără medalie obținută, după scandalul internațional de dopaj în care a fost implicat unul din protejații lui și după ce a demonstrat că NU poate redresa sportul moldovenesc”, a adăugat deputatul.

Contactat de Realitatea.md, Nicolae Juravschi nu ne-a răspuns deocamdată la telefon pentru a ne oferi o reacție.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române