Curs valutar
  • EUR
    19.3202
    0.0259%
  • USD
    18.1428
    0.5402%
  • RUB
    0.1888
    1.1653%
  • RON
    3.8869
    0.0515%
  • UAH
    0.4912
    0.5293%

Kim Jong Un și-a acuzat propriul guvern de incompetenţă. Planul cincinal nu a fost îndeplinit

12 Feb. 2021, 16:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
12 Feb. 2021, 16:34 // În Lume //  Realitatea.md

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a acuzat deschis guvernul de incompetență în fața amplificării problemelor economice în această țară comunistă izolată, potrivit vineri presei de stat, scrie DPA, potrivit Agerpres.

„Cabinetul nu a reușit să joace un rol principal în trasarea planurilor în domenii economice cheie”, a declarat Kim joi la o sesiune plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean.

El și-a acuzat cabinetul că s-a concentrat excesiv pe generarea cifrelor economice și îndeplinirea unor obiective arbitrare în loc să vină cu „tactici clare” pentru a pune economia în mișcare.

Comentariile lui Kim la sesiunea de patru zile, care s-a încheiat joi, vin la o lună după ce el a recunoscut greșeli de politică economică la un congres al partidului unic aflat la putere.

Planul cincinal nu a fost îndeplinit

Obiectivele planului de dezvoltare pe cinci ani stabilit în 2016 au fost ratate „în majoritatea zonelor”, a declarat atunci Kim, potrivit agenției de presă Korean Central News Agency (KCNA).

Congresul din ianuarie a adoptat un nou plan cincinal, discutat de partid în această săptămână.

O serie de dezastre naturale, între care inundații și daune provocate de furtuni, precum și pandemia de coronavirus au afectat țara care este supusă de asemenea unor sancțiuni internaționale dure din cauza programului său de arme nucleare.

Coreea de Nord a acționat rapid pentru a-și închide frontierele în timp ce coronavirusul s-a răspândit, ceea ce a avut un impact puternic asupra comerțului exterior cu China, gigantul asiatic fiind considerat linia de salvare a țării, notează DPA.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 11:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
22 Sept. 2023, 11:19 // Politica //  Realitatea.md

La 19 septembrie curent, CESE (Comitetul Economic și Social European) a decis să implice reprezentanți ai societății civile a țărilor candidate la UE în activitatea consultativă a Comitetului prin numirea „membrilor candidati la extindere (ECM)”. CESE devine prima instituție a UE care a luat o astfel de inițiativă și și-a deschis porțile țărilor candidate, facilitând integrarea lor progresivă și concretă în UE.

prioritate politică a președintelui CESE, Oliver Röpke, inițiativa a fost primită pozitiv de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European și Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE), precum și de alți actori relevanți.

„Țările candidate la UE au nevoie de mai mult decât cuvinte goale. Au nevoie de acțiuni concrete. Astăzi, CESE ia o decizie importantă, arătându-le că suntem un partener credibil, unul care își poate îndeplini promisiunile. este un moment cu adevărat istoric și salut sprijinul acestei Camere, al comisarului Várhelyi și al altor parteneri din UE, pentru a transforma această prioritate politică a mea în acțiune. Acum vom colabora mai strâns ca niciodată cu societatea civilă din țările candidate, astfel încât membrii candidați la extindere își pot începe activitatea începând cu 2024”, a precizat Oliver Ropke.

Potrivit instituției, membrii candidați la extindere (ECM) își vor începe activitatea de consiliere începând cu 2024, participând la întregul ciclu de viață al unui aviz CESE. O primă sesiune plenară dedicată a CESE este prevăzută pentru iulie 2024. Obiectivul Plenului ar fi să facă un bilanț al punerii în aplicare a inițiativei și să efectueze „un control al stării de sănătate a drepturilor omului și a democrației”, precum și a condițiilor pentru societatea civilă în ţările candidate. ECM-urile ar oferi contribuții pentru avizele CESE, care se concentrează pe probleme de o importanță deosebită pentru țările candidate și procesul de extindere.

„Prin această participare, grupurile societății civile din țările candidate vor putea vedea direct cum funcționează dialogurile civile și sociale europene și vor putea folosi aceste principii la nivel național. Ei vor avea, de asemenea, oportunitatea de a înțelege mai bine viitoarele legi ale UE la care vor trebui să se alinieze normelor naționale. La rândul lor, avizele CESE vor reflecta mai bine provocările și prioritățile cu care se confruntă țările candidate în domenii importante de politică și vor beneficia de expertiza lor”, mai comunică CESE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală