Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

La Bălți, un tânăr a căzut de pe o clădire. Ce s-a întâmplat? FOTO cu impact emoțional!

26 Sept. 2021, 13:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 13:03 // Societate //  Realitatea.md

Caz tragic în orașul Bălți. Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost găsit mort pe strada Suceava 8 din Bălți. Preliminar, ar fi vorba despre un suicid. Tragedia a avut loc aseară, 25 septembrie curent, în jurul orei 22:00, scrie Nordnews.md.

Potrivit martorilor, tânărul s-ar fi aruncat în gol de pe acoperișul clădirii. Mai mult, s-ar fi aflat la evidența medicului narcolog.

„Noi treceam pe acolo când am auzit sunetul a ceva care cade. Am crezut că e vorba un dulap sau ceva de acest gen. În timp ce cădea, nu s-au auzit țipete. Nu știm exact, dar cel mai probabil că băiatul s-a sinucis. Când ne-am apropiat, au văzut că e vorba de un băiat. Soția mea a început să sune la ambulanță, în timp ce eu încercam să-i verific pulsul, starea. Am văzut că acesta nu m-ai avea puls, chiar dacă trupul încă era cald. Era deja mort. […] A fost și tatăl băiatului pe aici. Plângea, striga de durere. Este îngrozitor ce s-a întâmplat”, a declarat unul dintre martorii tragediei pentru sursa citată.

Impactul cu solul a fost atât de puternic încât băiatul a murit pe loc.

Alte circumstanțe urmează să fie identificate de poliția locală.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:11
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 09:11 // În Lume //  Realitatea.md

Statele Unite ale Americii (SUA) iau în considerare adăugarea a patru ţări, printre care România și Bulgaria, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver) care permite deplasarea fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile. Anunțul a fost făcut de secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, transmite Reuters.

“Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului. “Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

“De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc”, a spus Dow.

În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii “şi-au exprimat interesul continuu pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile pentru Programul visa waiver”.

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului, potrivit unor precizări făcut luna trecută de Departamentul american pentru securitate internă.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău