Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO Povestea emoționantă a moldoveanului Andrei de la „SuperStar”. A învățat singur să cânte la chitară!

26 Sept. 2021, 13:34
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 13:34 // Life //  Realitatea.md

Este din Chișinău, are 21 de ani și își câștigă banii din cântat pe stradă. A renunțat în clasa a noua la un liceu normal și s-a mutat la colegiu, pentru că, spune el, era mai ușor. Este vorba despre moldoveanul Andrei Serjant care i-a făcut pe jurații de la emisiunea „SuperStar România”, difuzată pe Pro TV, să plângă.

Specializarea lui este în servicii hoteliere, însă după ce a terminat colegiul nu a vrut să continue în domeniul pentru că nu vrea să fie “legat” de un job. Își dorește să facă muzică, pentru că nu vrea să devină sedentar. A început să cânte după ce a văzut un film despre un chitarist, nu își amintește cum se numea, și a două zi l-a rugat pe tatăl lui să-i cumpere chitară. A învățat singur de pe internet, iar apoi a încercat și cu vocea.

A început să cânte pe stradă în 2015. Văzuse un băiat pe stradă și se gândea dacă ar putea și el să facă asta. S-a dus de mai multe ori, dar nu a avut curaj să scoată chitara. Într un final, și a făcut curaj și a cântat și a strâns și ceva bani.

După ce a văzut că e apreciat pe stradă, cu banii adunați și-a plătit câteva lecții de canto.

De 6 ani, cântă pe stradă. Au regulă de două ore – o regulă a străzii, pentru a nu cânta unii peste alții. Programul se face în funcție de ora la care ajungi. Toți o respectă și sunt foarte uniți. Părinții lui nu i-au interzis să cânte pe stradă. Sunt bucuroși că își câștigă singur banii. I s-a mai întâmplat să-i spună oameni pe stradă că e cerșetor, că mai bine s-ar duce să muncească.

Spune că trece foarte ușor de la o stare la alta…Deseori pică în depresie pentru că simte că nu e înțeles.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:58
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
27 Oct. 2021, 09:58 // Politica //  Petru Cosoi

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anunță că se retrage din viața politică. Fostul primar de Chișinău urmează să-și depună mandatul de consilier municipal și demisia din funcția de lider al partidului. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

„În acest moment, nu văd alta cale decât, că în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politica și publica, pentru a așteptă în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului romanesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, scrie Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă se arată nemulțumit de ultimele modificări din domeniul justiției și acuză guvernarea PAS că aduce la putere oameni care au făcut parte din regimul lui Plahotniuc.

„În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii, să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferita puterea asupra justiției”, a menționat Chirtoacă.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău