Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

La Orhei, s-au numărat voturile cu camera de la CEC defectă! Aceasta a fost nefuncțională toată ziua

11 Iul. 2021, 23:42
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
11 Iul. 2021, 23:42 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Anunțate cu mult fast de membrii Comisiei Electorale Centrale, camerele video amplasate în incinta secțiilor de votare au frânat și s-au defectat chiar în ziua alegerilor parlamentare anticipate.

În mai multe raioane, acestea au fost oprite, iar procesul de filmare nu a fost reluat, întrucât nu se reușea conectarea lor.

Despre asta anunță observatorii Promo-LEX care susțin că întreruperea pe parcursul zilei votării a procesului de filmare a operațiunilor electorale a avut loc în 5 cazuri.

„La secția de votare nr. 25/002 Orhei, Orhei, camera de supraveghere nu a fost reparată de dimineață. A fost chemat un domn să repare camera de supraveghere și nu a putut. În timp ce se numărau voturile camera era defectă”, anunță observatorii.

Un astfel de caz cu probleme tehnice s-a înregistrat și la Chișinău.

„La secția de votare nr. 1/245, Chișinău, Rîșcani. Timp de aproximativ două ore, procesul de votare nu a fost filmat. După observarea situației și verificarea echipamentului, procesul de filmare a fost reluat„, se arată în comunicatul Promo-LEX.

Între timp, cu astfel de probleme s-au confruntat și membrii birourilor electorale din Strășeni, Cahul și Ocnița.

„Secția de votare nr. 30/11 Strășeni, Căpriana. La ora 18:18, observatorul a identificat că camera este deconectată și nu este orientată spre urna de vot. Președintele BESV a comentat că camera a filmat până la ora 9:00, după care a fost deconectată și va fi reconectată la ora 21:00, la etapa numărării buletinelor de vot. Secția de votare nr. 7/005 Cahul, Cahul. După închiderea SV, Președintele BESV a oprit camera de luat vederi. A fost întrebat de ce a făcut-o, el a motivat că așa a fost instruit. Secția de votare nr. 24/001 Ocnița, Ocnița. Camera nu funcționează în timpul numărării voturilor”, se mai arată în nota informativă.

Amintim că, potrivit CEC, toate secțiile de votare din țară sau închis la ora 21:00. De asemenea, reprezentanții CEC susțin că au fost închise toate secțiile de vot din Europa centrală, după cum urmează: Rusia, România, Belarus, Grecia, Estonia, Letonia și altele.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 11:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 11:30 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Soarta președintelui FEA, Dorin Damir, este în mâinele magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care astăzi examinează demersul procurorului de caz.

PCCOCS cere prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile pentru Damir în dosarul penal care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI.

Contactat telefonic de Realitatea.md, serviciul de presă al PCCOCS, Emil Gaitur ne-a confirmat informația. Gaitur a precizat că procurorul pe caz a înaintat un demers similar și pentru șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și pentru angajatul de la Poliția de Frontieră.

Amintim că atât președintele FEA, Dorin Damir, șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și un angajat de la Poliția de Frontieră au primit 30 de zile de arest în Penitenciarul nr. 13 în data de 7 iulie.

Aceștia sunt învinuiți de complicitate și instigarea la abuz în serviciu; trecerea ilegală a frontierei; complicitate la delapidarea averii străine; instigarea la divulgarea secretului de stat și complicitate la fals în acte publice.

Descinderile la domiciliile, în birourile de serviciu, dar și în automobilele celor trei bănuiți au avut loc luni, 5 iulie.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate