Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

La Președinție se așteaptă oaspeți. Maia Sandu l-a invitat în Moldova pe președintele Letoniei

15 Iul. 2021, 15:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
15 Iul. 2021, 15:13 // Actualitate //  Petru Beregoi

Președintele Letonie, Egils Levits, a fost invitat de către șefa statului, Maia Sandu, să viziteze Republica Moldova. Invitația a fost lansată de Maia Sandu către Egils Levits în cadrul unei discuții telefonice pe care a avut-o ieri.

Cei doi președinți de țară au discutat despre rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent – Levits felicitând poporul moldovenesc cu noua alegere a vectorului țării, iar Sandu i-a mulțumit.

„Am discutat ieri la telefon cu Președintele Letoniei, domnul Egils Levits. I-am mulțumit pentru cuvintele de încurajare, adresate cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul rezultatului electoral din 11 iulie. Am abordat, de asemenea, subiectul relațiilor bilaterale dintre țările noastre, precum și perspectivele cooperării în context european. Președintele Egils Levits m-a asigurat că Letonia va sprijini reformele din Republica Moldova, în special pentru consolidarea statului de drept și avansarea procesului de integrare europeană. Am profitat de ocazie și l-am invitat pe președintele Levits să viziteze Republica Moldova, atunci când îi va permite agenda”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Precizăm că, în urma votului de duminică al cetățenilor, Partidul Acțiune și Solidaritate, formațiune fondată de către Maia Sandu a obținut majoritate parlamentară în cadrul noului Legislativ. Este vorba de 52,80% sau ceea ce reprezintă 63 de deputați.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate