Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Germania a oferit Poliției Naționale un lot de dispozitive „Drager”, pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier

15 Iul. 2021, 15:12
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
15 Iul. 2021, 15:12 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Pentru combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea calității documentării acestora, Poliția Națională a primit 20 de seturi de alcoolteste, din partea Ministerului Federal de Interne din Germania. 

Potrivit informațiilor, dispozitivele reprezintă niște instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor. 

 „Alcoolul rămâne o problemă majoră pentru Republica Moldova, iar noi Poliția trebuie să întreprindem toate măsurile posibile în vederea reducerii acestui fenomen. Accidentele rutiere din ultima perioadă, soldate cu urmări grave, se datorează, în mare parte, consumului de alcool la volan. În acest sens dispozitivele vor spori eforturile noastre de asigurare a unui climat de siguranță în comunitate, eforturi orientate spre consolidarea profesionalismului poliției și eradicării factorului de corupție”, a menționat șeful adjunct al IGP, Marin Maxian. 

Valoarea seturilor constituie circa 80 de mii de euro și urmează să ajungă la Inspectoratele de poliție din țară. 

„Deoarece ne dorim să prevenim tragediile în trafic, vom continua acțiunile de menținere a siguranței rutiere, obiectivul principal fiind salvarea de vieți și sancționarea celor care pun în pericol securitatea traficului”, subliniază angajații Poliției Republicii Moldova. 

De menționat că, procedura de achiziție a fost efectuată cu susținerea financiară a partenerilor externi, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate