Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

LG se angajează să treacă 100% la energie regenerabilă până în anul 2050

25 Dec. 2021, 09:00
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
25 Dec. 2021, 09:00 // Economie //  Realitatea.md

LG depune în permanență eforturi pentru a contribui la eforturile globale pentru crearea unui mediu sustenabil. Compania și-a făcut public angajamentul de a trece complet la energia regenerabilă până în 2050.

Acum nu mai trebuie să alegi între a trăi încojurat de tehnologii inteligente și sustenabil! LG Electronics aplică practici sustenabile în producția sa.

Pe data de 21 iulie 2021 compania a declarat că va trece complet la energia regenerabilă până în anul 2050. Acest anunț vine pe lângă angajamentul său anterior din cadrul inițiativei Zero Carbon 2030 de scăderea și neutralizarea emisiilor de carbon din procesul de producție cu 50% până în 2030.

Tranziția se va efectua consecutiv – de la regiune la regiune, începând cu America de Nord, unde toate birourile și fabricile de producție vor fi dotate cu surse regenerabile de energie pe tot parcursul anului. Unitățile de producțile LG din afara Coreei intenționează să transforme 50% din necesarul de energie electrică în energie regenerabilă în următorii patru ani.

Atingerea acestui obiectiv la nivel global va necesita o strategie bine pusă la punct, care să includă instalarea de panouri solare de înaltă eficiență LG pe clădiri, utilizarea acordurilor de cumpărare a energiei, care permit companiilor să achiziționeze electricitate direct de la furnizori, utilizarea certificatelor de energie regenerabilă (REC) și participarea la programul Green Premium în Coreea, pentru cumpărarea energiei direct de la Korea Electric Power Corporation (KEPCO).

În prezent, LG instalează module solare de 3,2 MW în India, pentru generarea energiei pentru a alimenta biroul administrativ LG. Proiectul va face parte din Mecanismul de dezvoltare curată (CDM), care va permite LG să obțină certificarea pentru reducerea emisiilor de carbon în conformitate cu Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).

După cum a declarat și Park Pyung-gu, vicepreședintele LG Electronics Safety & Environment Division: „În lumea modernă, soluțiile inovatoare pot fi folosite nu numai în laboratoare, ci și în fabrici și uzine. Producătorii de astăzi au o oportunitatea de a oferi următoarei generații o lume decentă, iar la LG, luăm această misiune foarte în serios.”

Pentru a crea un viitor mai bun pentru planeta noastră alege produse cu tehnologii de vârf, dar care respectă mediul înconjurător.

Produsele LG le puteți găsi la următorii parteneri:

Bomba     Maximum     Darwin     Ultra     Enter     Hi-tech Transnistria     Hi-tech Chișinău

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 18:09
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 18:09 // În Lume //  Mădălina Guștiuc

Ministra de Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a promis luni că Berlinul va face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei în faţa ambiţiilor Rusiei, informează AFP, citat de digi24.ro.

Această primă vizită a şefei diplomaţiei germane survine în plină criză geopolitică, Europa şi SUA suspectând Kremlinul că vrea să lanseze o ofensivă militară împotriva Ucrainei, un conflict care ar putea destabiliza continentul european.

„Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei, vom face totul pentru a garanta securitatea Europei. Suntem pregătiţi să începem un dialog serios cu Rusia ”, a spus şefa diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

La rândul său, Kuleba a spus că a abordat chestiunea sensibilă a livrărilor de arme către Ucraina, în contextul în care Kievul a acuzat în decembrie Berlinul că împiedică furnizarea de armamente defensive în cadrul cooperării cu NATO.

„Dialogul nostru cu Germania pe acest subiect va continua. Ştim de unde şi ce fel de arme putem obţine. Ştim foarte bine cum să le folosim pentru a ne apăra teritoriile. Lucrăm la asta în fiecare zi, iar rezultatele nu sunt rele”, a subliniat el.

Tensiunile s-au amplificat constant în ultimele săptămâni între Rusia şi Occident, care acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în pregătirea unui posibil atac asupra Ucrainei.

Moscova neagă orice intenţie de a invada Ucraina şi denunţă în schimb consolidarea NATO la frontierele sale şi dorinţa Alianţei Nord-Atlantice de a integra ţări precum Ucraina şi Georgia, pe care Rusia le consideră parte a sferei sale de influenţă.

Rusia cere garanţii de securitate în vederea detensionării situaţiei, în special angajamentul NATO că nu se va extinde spre Est, o revendicare considerată inacceptabilă de rivalii săi.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală