Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Liberalii vor „capul lui Chironda” – cer demisia acestuia. Învinuirile aduse viceprimarului Capitalei

16 Iun. 2021, 09:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
16 Iun. 2021, 09:00 // Actualitate //  Petru Beregoi

Consilierul municipal al Partidului Liberal, Ion Cebanu, cere demisia viceprimarului municipiului Chișinău, Victor Chironda, după dezvăluirile făcute ieri de către acesta, privind unele ilegalități admise de șefa Direcție Arhitectură și Urbanism și arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru.

Consilierul municipal PL afirmă că, Victor Chironda „a început să critice activitatea socialiștilor, după ce a simțit că riscă să fie dat afară”.

„Victoraș brusc după ce a simțit, că va fi plecat din funcția de viceprimar pe arhitectură, a devenit guraliv și o face pe marele luptător cu ilegalitățile arhitecturale din oraș, joacă teatru la TV. De fapt Chironda este un trădător ordinar pe care socialiștii l-au folosit dublu: Odată când l-au pus șef pe Comisia de convocare a referendumului de eliberare a primarului Dorin Chirtoacă din funcție, iar a doua oară când l-au făcut viceprimar pe arhitectură, jucând rolul de paravan de apărare a imaginii primarului socialist”, a scris Cebanu pe Facebook.

Ion Cebanu a firmă că „dacă prima dată „Victoraș a jucat rolul de idiot util pentru socialiștii ghidați de Plahotniuc” a doua oară a jucat „rolul de clovn pentru Ivan Ceban”.

„Cum poți să te dai mare urbanist când tu la bază ești istoric? De ce a devenit guraliv Victoraș al nostru? Pentru că i se arată ieșirea din Primărie și el nu vrea să se ducă. Se ține de funcția, de viceprimar și cu dinții, îl critică pe Grozavu, dar îi place să stea în locul lui și să nu facă nimic. Pe Svetlana Dogotaru tot el a adus-o, el a aranjat și concursul. În 2019 o prezenta ca mare specialist, iar azi deja dă toată vina pe ea. Adevărul este că socialiștii nu mai au nevoie de serviciile lui Chironda și el încearcă deja să se culce sub aripa PAS. De departe Victor Chironda nu este un om corect așa cum vrea să pară”, mai spune consilierul PL.

Amintim că, ieri, viceprimarul Capitalei, Victor Chironda, a venit cu acuzații în adresa arhitectului-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, pe care o acuză că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie curent și a contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și procedurilor de autorizare a demolării Hotelului Național. Astfel, Chironda a solicitat o anchetă de serviciu pe numele Svetlanei Dogotaru.

Ulterior, primarul Capitalei a venit cu o reacție, luându-i apărarea arhitectului-șef al Capitalei și l-a acuzat pe Chironda că ar lipsi nemotivat de la serviciu și că întârzie cu prezentarea proiectelor.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 21:20
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 21:20 // În Lume //  Cristina Vlah

Fostul judecător ucrainean Nicolai Ceaus a fost adus cu transportul Serviciului de Securitate din Ucraina până la Kiev, informează Realitatea.md cu referire la publicația ucrainească Unian.

Sursa scrie că ex-judecătorul a fost transportat cu un elicopter, precum și cu o mașină specială. Fostul justițiar a fost transportat dintr-un sat al localității Vinnița. Autorităților locale din Vinnița, Ceaus le-a spus că „a fost răpit de către persoane necunoscute”, dar a refuzat să scrie plângere la poliție pe marginea acestui caz.

„Ceaus le-a spus polițiștilor că vrea să plece la Kiev însoțit de colaboratorii Serviciului de Securitate. Ulterior, el a urcat în mașina colaboratorilor Serviciului sus-menționat”, se specifică în articolul publicat.

La data de 31 iulie, Nicolai Ceaus a venit la sediul unui Consiliu sătesc din regiunea Vinnița și a cerut să fie invitate forțele speciale din cadrul Serviciului de Securitate. Ceaus ar fi prezentat niște informații cu privire la răpirea și privațiunea lui de libertate. Reprezentanții Serviciului ucrainean anunțase prin intermediul unui comunicat de presă că persoanei în cauză i se va oferi protecție și asistență medicală. Despre starea lui Ceaus a fost informată familia acestuia, în speță soția lui Nicolai Ceaus.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate