Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Primarul l-a obrăzit pe Chironda! Lipsește de la lucru, întârzie cu proiectele. „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”

15 Iun. 2021, 13:05
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
15 Iun. 2021, 13:05 // Societate //  Realitatea.md

Primarul capitalei, Ion Ceban, care se află într-o vizită de muncă la Buzău, România, a intrat într-un live pe pagina sa de Facebook pentru a reacționa pe mai multe subiecte din presă, printre care și pe cel legat de nemulțumirea viceprimarului Victor Chironda privind demolarea Hotelului Național. Edilul l-a obrăzit, divulgând că subalternul său lipsește nemotivat de la lucru, întârzie cu proiectele și că acest subiect trebuie de rezolvat, odată ce revine la Chișinău.

„Azi am văzut că un viceprimar s-a dat cu părerea referitor la unele subiecte. Eu voi comenta în detaliu, când mă voi întoarce, doar că un singur lucru vreau să menționez. Era bine, dacă nu lipsea nemotivat de la serviciu zile întregi. Dumnealui a zis că se afla undeva, într-o zonă, pentru care ar avea motivație. Chiar vreau și eu, toți, să aflu/aflăm public aceste lucruri. Iar despre restanțele la proiectele gestionate și la incapacitatea de a comunica cu direcțiile responsabile vor reveni pe parcurs”, a declarat Ion Ceban.

Primarul capitalei a enumerat câteva proiecte pe care a dat de înțeles că sunt gestionare cu întârziere, cum ar fi reabilitatea parcurilor de capitală, locurile de parcare, tichetarea electronică, dezvoltarea urbanistică a orșului, transportul public. „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă există unele divergențe în acest sens. Imediat cum mă întorc voi reveni”, a conchis acesta.

Amintim că Victor Chironda a anunțat marți, 15 iunie curent, că va fi creat un Consiliu Consultativ pentru Dezvoltarea Urbană pe lângă viceprimarul de ramură, adică el, după ce a depistat mai multe nereguli în aprobarea unor acte pentru demolarea Hotelului Național.

Ce s-a mai întâmplat la Primăria Chișinău?

Primăria Chișinău a rămas fără un viceprimar

Primarul General Ion Ceban, o primă reacție după ce viceprimara Inga Ionesii și-a dat demisia

Olga Ursu – funcționara care va asigura interimatul funcției de viceprimar al Capitalei

Demisii în lanț la Primăria Capitalei! „Am înregistrări în care Eugenia Ceban îmi spune să-mi iau catrafuțele”

„Mă scuzați, la revedere”. Eugenia Ceban, despre acuzațiile precum că ar fi implicată în demiterea Tatianei Bucearschi

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 17:24 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

În Rusia este a treia zi de alegeri parlamentare, dar și ultima. Un prilej pentru locuitorii celei mai întinse țări de pe glob, dar și pentru străini, să vadă cât de diversă este Rusia.

Dacă la Moscova și în alte mari orașe sunt cozi uriașe la vot, în regiunile izolate, slab populate, unde urna mobilă vine cu autobuzul, oficialii locali au făcut tot posibilul să-i atragă pe oameni la vot. Muzica și dansul sunt elementele folosite pentru a face dezirabil drumul la secția de vot.

Într-un sat din regiunea Tula, numit Nenașev, urna mobilă a ajuns sâmbătă la locuitorii care culegeau cartofi pe câmp.

Rusia alege în aceste zile un nou parlament, mai exact 450 de membri ai Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus).Votul se desfășoară pe durata a trei zile: primele secții de votare s-au deschis încă de vineri în Extremul Orient rus.

Concomitent, au loc și alegeri locale și regionale într-un scrutin a cărui singură necunoscută o reprezintă doar diferența cu care partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin va câștiga aceste alegeri față de restul partidelor dintr-o opoziție deja slăbită și dezbinată.

Susținătorii opozantului Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, au ajuns să ceară cetățenilor ruși să voteze mai degrabă candidații comuniști pentru a împiedica accederea în parlament a cât mai multor candidați pro-Putin.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române