Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Mai multe secții de vot peste hotare, la alegerile din 11 iulie. Iată ce spune Dorin Cimil

25 Mai 2021, 20:46
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
25 Mai 2021, 20:46 // Alegeri //  Cristina Vlah

La alegerile parlamentare din 11 iulie există probabilitatea că vor fi deschise mai multe secții de vot, informează Realitatea.md. Despre acest lucru a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Potrivit oficialului, există această posibilitate ținând cont de informațiile parvenite din partea Ministerului de Externe și din partea unor exponenți ai societății civile din Diasporă. „Vom analiza cifra parvenită de la Ministerul de Externe. Este o cifră cu  aproximație, dar o vom analiza. Este vorba preventiv de circa 190 de secții de votare comparativ cu scrutinul precedent, când s-au deschis 139 de secții de vot”, a declarat Dorin Cimil în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul TV Moldova1.

De asemenea, președintele CEC spune că numărul de secții de votare în unele țări va fi majorat, iar în alte țări ar putea fi micșorat, ca urmare a experienței de la alegerile prezidențiale când în unele state nu se ajungeau buletine de vot, iar în alte state oamenii nu au venit la votare, deși numărul de secții era suficient.

„Există o viziune a Ministerului de Externe, propunerile sunt parvenite de la ambasadori, dar și din partea societății civile. Vom cumula toate propunerile și vom veni cu o Hotărâre în acest sens. Pe anumite țări vor fi micșorări de număr de secții de vot, iar în alte țări se vine cu majorări de numere de secții de vot deschise. S-a preluat analiza și din scrutinul prezidențial, dar pentru localitățile unde anterior s-au expuizat numărul de buletine de vot, vor fi deschise mai multe secții de votare”, a mai spus Cimil.

Potrivit oficialului, o decizie finală urmează a fi luată în data de 5 iunie, când se va aproba și o Hotărâre în această privință.  Pentru aceasta se va ține cont de: numărul de înregistrări prealabile ale alegătorilor, prezența de vot din cadrul scrutinului electoral precedent, dar și informația deținută de ambasadele țării noastre privind numărul aproximativ de cetățeni aflați pe teritoriile statelor străine.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 19:22
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 19:22 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Jennifer Lopez este în centrul atenției indiferent de hainele pe care alege să le îmbrace. La doar câteva zile după ce a strălucit la Met Gala 2021, artista în vârstă de 52 de ani a atras toate privirile pe străzile din Los Angeles.

În imaginile surprinse de paparazzi, artista apare îmbrăcată în pantaloni de trening albi și într-o bluză scurtă, ce-i lasă la vedere abdomenul perfect sculptat.

De asemenea, artista a ales să-și prindă părul într-o coadă și să încalțe niște adidași colorați, însă n-a renunțat la poșeta elegantă, ce pare „dintr-un alt film”.

Jennifer Lopez a dezvăluit care sunt produsele de make-up la care nu renunță

Într-un video postat săptămâna aceasta pe contul ei de Instagram, JLo a dezvăluit care este rutina sa de înfrumusețare după o sesiune de antrenamente la sală.

Într-o pereche de colanți, cu un top alb, cu abdomenul la vedere, Lopez, care are propriul brand de produse cosmetice, a explicat că nu iese din casă fără să se machieze.

Starul din „Hustlers”, mamă a doi copii, a povestit că după ce se antrenează la sală, unde îi place să poarte echipamente frumoase, care să o motiveze, își curăță fața cu un demachiant, pentru a îndepărta impuritățile și uleiurile, apoi își spală fața.

Artista trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu actorul Ben Affleck.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române