Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Maia Sandu critică Ministerul Sănătății pentru inacțiune privind pericolul variantei Delta a Covid

01 Iul. 2021, 06:30
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
01 Iul. 2021, 06:30 // Politica //  Cristina Vlah

Șefa statului, Maia Sandu, a criticat inacțiunile celor de la Ministerul Sănătății privind noul pericol, ce ține de varianta Delta a coronavirusului, informează Realitatea.md. Ea s-a declarat îngrijorată de faptul că autoritățile din domeniul sănătății nu au venit cu un plan de acțiuni, pentru a preveni răspândirea pe teritoriul țării noastre a noii tulpini indiene a Covid-19.

„I-am spus secretarului de stat adus de PSRM să nu se ocupe de campania electorală a socialiștilor, ci să se ocupe de problema pandemică. Pentru că iată există și varianta Delta confirmată și în țările vecine. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică trebuie să se întrunească și trebuie să luăm decizii în acest sens”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

Și premierul Aureliu Ciocoi s-a declarat îngrijorat de faptul că tulpina indiană a Covid-19 se poate răspândi pe teritoriul țării noastre. „Tulpina Delta şi Delta Plus sunt mai agresive, vin cu efecte nocive pentru sănătate mult mai pronunţate decât tulpina iniţială de Covid-19.

Profit de această coazie să fac un apel către populaţie să se vaccineze cât mai rapid posibil şi să reuşim să acoperim un spectru cât mai larg al cetăţenilor noştri. Trebuie să fim pregătiţi inclusiv din perspectiva asigurării rezistenţei imunităţii cetățenilor noştri faţă de tulpinile astea noi, foarte agresive pentru cetăţenii în special nevaccinaţi”, a declarat Ciocoi în cadrul ședinței Executivului.

În acest sens, este de menționat faptul că 25 de persoane din Republica Moldova sunt suspectate că ar fi infectate cu varianta Delta a Covid-19. Este vorba despre moldoveni, care au fost în Rusia sau Marea Britanie. Cele 25 de probe au fost transmise către un laborator din Germania.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române