Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Maraton de vaccinare doar pentru cadrele didactice, în prag de noul an școlar! Va fi disponibil și serul Pfizer

30 Iul. 2021, 09:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
30 Iul. 2021, 09:13 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

În pragul noului an școlar, Primăria municipiului Chișinău invită cadrele didactice și personalul auxiliar la un maraton de vaccinare. Acțiunea se va desfășura vineri și sâmbătă (30-31 iulie 2021), la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18).

Evenimentul este organizat sub genericul „Hai la școală în siguranță!”.

„La eveniment sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 toți angajații din sistemul educațional din capitală: cadrele didactice și personalul auxiliar. La maraton vor fi disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2)”, anunță municipalitatea.

Vineri, în prima zi a evenimentului, sunt invitate pentru imunizare cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general (şcoli, grădiniţe), iar sâmbătă sunt programați să primească serul anti-COVID angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1 200 de persoane pe zi, iar vaccinul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

„Primăria Chișinău va asigura buna organizare a procesului de imunizare: în preajma Centrului municipal de vaccinare vor fi instalate corturi anticaniculă. Tot aici va fi mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău vor fi prezenți pentru a ajuta la necesitate”, se mai arată în comunicat.

Amintim că anterior, primarul general, Ion Ceban, a menționat că la 1 septembrie, municipalitatea își propune asigurarea procesului educaţional cu prezenţa fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române