Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Reușești să te IMUNIZEZI și în weekend. Punctele de vaccinare din Capitală vor activa cu PROGRAM extins

27 Iul. 2021, 09:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Iul. 2021, 09:49 // Societate //  Valentina Buză

Veste bună pentru cetățenii care vor să se imunizeze. Municipalitatea informează că punctele de vaccinare din Capitală vor activa cu program extins, inclusiv în zilele de odihnă, în intervalul orelor 08:00-18:00.

Decizia municipalității a fost luată în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 şi a depistării în Republica Moldova a tulpinii Delta, care este extrem de agresivă şi contagioasă. Iar procesul de imunizare împotriva virusului cu orice ser disponibil rămâne măsura esențială de sănătate publică recomandată pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Punctele mobile de vaccinare (troleibuzul/autobuzul) vor activa fără zile de odihnă, între orele 10:00-18:00, pe tot parcursul campaniei de imunizare, iar echipele mobile de vaccinare se vor deplasa la domiciliu, la solicitarea persoanelor cu mobilitate redusă.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat ca angajatorii să asigure tot suportul, inclusiv să le permită angajaţilor deplasarea la cel mai apropiat punct de vaccinare pe durata zilei de muncă, dacă oamenii doresc să-și administreze serul.

Edilul a îndemnat în continuare cadrele didactice să se vaccineze chiar dacă se atestă o rată bună a numărului de vaccinări în rândul profesorilor, în contextul începerii noului an școlar.

De menționat că, până în prezent, în Capitală au fost imunizate circa 256 de mii de persoane, iar potrivit autorităților, în cele 70 de centre de vaccinare din municipiu Chișinău, sunt disponibile vaccinurile Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Sinopharm.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:56
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 13:56 // În Lume //  Realitatea.md

Un elicopter de urgență (SMURD) cu un pacient la bord a avut o aterizare dură la Ijevsk, un oraș din Republica Udmurtia, Federația Rusă. În urma incidentului, o persoană a avut de suferit, transmite presa locală cu referire la datele colectat de Ministerul Sănătății.

Incidentul aviatic a avut loc chiar pe teritoriul Spitalului Clinic Republican al orașului. Un elicopter „ANSAT” transporta la spital din orașul Mojghi un pacient cu simptome grave de coronavirus. La bord, se mai aflau patru persoane, unii dintre care făceau parte din echipajul medical.

La aterizare, un felcer s-a ales cu mai multe traumatisme în regiunea capului. În prezent, starea sa este monitorizată în una din secțiile spitalului.

Presa locală scrie că elicopterul s-a așezat pe acoperișul unui garaj de pe teritoriul departamentului de maternitate.

La fața locului, lucrează pompierii și polițiștii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române