Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Marin Maxian și Oleg Pasat – demiși din funcții, dar încă mai rămân la IGP  

15 Sept. 2021, 21:39
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
15 Sept. 2021, 21:39 // Politica //  Cristina Vlah

Deși au fost demiși din funcțiile pe care le-au deținut în cadrul Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, Marin Maxian și Oleg Pasat, încă mai sunt angajați în cadrul instituției. Acest lucru este posibil din motiv că cei doi se află în prezent în concedii, informează Realitatea.md.

Informațiile în cauză au fost confirmate de către șeful IGP, Iurie Podarilov, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

„Dl Maxian a depus cererea de demisie începând cu 4 octombrie, iar până atunci își folosește zilele de concediu pe care le deține. Dl Pasat a depus o cerere de a fi numit ofițer de investigație și ulterior a depus cerere de acordare a concediului de îngrijire a copilului. Dl Pasat rămâne în sistem, noi am menționat în comunicatul de presă că el și-a dat demisia din funcția deținută. Iar dl Maxian și-a dat demisia din data de 4, dlui a avut careva zile de concediu și noi nu aveam dreptul constituțional să nu i le oferim”, a declarat Iurie Podarilov.

Amintim, că săptămâna trecută Marin Maxian și-a dat demisia din funcția de șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, iar  Oleg Pasat, din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 04:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 04:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.

„Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii”, a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei, scrie dcbusiness.ro.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu „sisteme alimentare care ne protejează planeta”, a pledat secretarul general al ONU.

„Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta. Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile”, a insistat el.

La rândul lor, Statele Unite s-au angajat să pună capăt şi malnutriţiei datorită unei investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare, potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.

Miza este imensă. Se consideră că sistemele alimentare sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Şi foametea continuă să crească: afectează 811 milioane de oameni în întreaga lume, în timp ce alte 2,7 miliarde nu au acces la o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui raport al ONU.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române