Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Afganistan: Echipa feminină de fotbal s-a refugiat în Pakistan

15 Sept. 2021, 21:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
15 Sept. 2021, 21:24 // În Lume //  Cristina Vlah

Echipa feminină de fotbal din Afganistan s-a refugiat în Pakistan, după ce talibanii au preluat controlul teritoriului țării, informează Realitatea.md cu referire la Aljazeera.

Potrivit sursei, oficialul responsabil de informare din Pakistan, Fawad Chaudhry, a spus că jucătoarele au traversat frontiera având vize valide.

„Salutăm venirea echipei Afgane feminine de fotbal din Afganistan. Jucătoarele dețineau vize valide în pașapoarte, vize pakistaneze și au fost primite de către federația Pakistaneză  de Fotbal”, a scris Chaudhry într-un tweet.

Deocamdată nu este clar câte fotbaliste și câși din membrii familiilor acestora au fost lăsate să intre în Pakistan. De asemenea, s-a menționat că femeile vor avea nevoie de viză umanitară, după ce talibanii au preluat controlul la Kabul.

Menționăm, că regimul talibanilor a interzis femeilor din Afganistan să practice sport. Potrivit presei internaționale, un grup de jucătoare din categoria junioarelor, împreună cu anternorii și membrii de familie au încercat să plece din țară luna trecută, dar după exploziile de la Kabul, acest lucru a fost amânat.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 04:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 04:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.

„Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii”, a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei, scrie dcbusiness.ro.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu „sisteme alimentare care ne protejează planeta”, a pledat secretarul general al ONU.

„Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta. Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile”, a insistat el.

La rândul lor, Statele Unite s-au angajat să pună capăt şi malnutriţiei datorită unei investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare, potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.

Miza este imensă. Se consideră că sistemele alimentare sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Şi foametea continuă să crească: afectează 811 milioane de oameni în întreaga lume, în timp ce alte 2,7 miliarde nu au acces la o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui raport al ONU.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române