Curs valutar
 • EUR
  19.1042
  0.1754%
 • USD
  17.8286
  0.0129%
 • RUB
  0.2189
  -0.2284%
 • RON
  3.8512
  0.1714%
 • UAH
  0.4827
  0%

Mesut Özil a plecat de la Arsenal. Va avea un salariu anual de 5 ori mai mic

26 Ian. 2021, 16:50
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
26 Ian. 2021, 16:50 // Sport //  Realitatea.md

Mesut Özil a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate cu Fenerbahce, iar anual va primi trei milioane de euro. Salariul său este de peste cinci ori mai mic față de cel de la Arsenal, unde era plătit cu 16 milioane de euro pe sezon, scrie Digisport.

În plus, pe lângă salariul lui Özil, Fenerbahce a fost de acord să plătească două milioane de euro către Arsenal în cazul în care, din sezonul următor, germanul va îndeplini anumite „target-uri”.

Cea mai mare performanță din cariera lui Özil este cucerirea titlului mondial cu reprezentativa Germaniei, în 2014. Mijlocașul de 32 de ani mai are alte 12 trofee în palmares, printre care titlul în La Liga și Cupa Angliei, de patru ori.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 07:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Redacția Realitatea
08 Iun. 2023, 07:30 // În Lume //  Redacția Realitatea

Faimoasa Statuie a Libertății și orizontul Manhattanului sunt învăluite într-o îngrijorătoare ceață galben-portocalie: incendiile de pădure din Quebec întunecă New York-ul, aflat la 800 de km spre sud, și fac aerul irespirabil pentru cei 8,5 milioane de locuitori, potrivit AFP.

„Nu se vede nici măcar Statuia Libertății”, protestează Jack Wright de pe malul East River, în Brooklyn.

Măștile medicale reapar pe străzile din Manhattan, Brooklyn și Queens, în timp ce Hugh Hill își plimbă câinele în Central Park, uriașul plămân verde al capitalei economice și culturale a Statelor Unite. Cu ochii afecați, acest avocat în vârstă de 43 de ani spune că face tot posibilul pentru a nu inspira prea mult din aerul cu mirosul său înțepător și caracteristic de lemn ars.

„Nu știu dacă este vorba de o problemă psihologică sau fizică, dar știu că există avantaje în a purta o mască, chiar dacă, evident, nu poate împiedica totul”, a declarat el.

Condițiile se înrăutățesc

Chiar în centrul Manhattanului, inima financiară și de afaceri a megalopolisului, condițiile meteorologice se înrăutățesc de la o oră la alta: ceața galben-portocalie devine din ce în ce mai densă în jurul zgârie-norilor, iar aerul este aproape irespirabil pentru funcționarii care se grăbesc să ia prânzul. Încă de marți, autoritățile orașului și ale statului au emis mesaje de avertizare pentru a-i atenționa pe newyorkezi cu privire la impactul brusc și fără precedent al acestor incendii din Canada, a căror intensitate și frecvență sunt legate de schimbările climatice.

Senatorul Chuck Schumer, liderul majorității democrate din Senatul de la Washington, s-a declarat „întristat să vadă că orașul New York, care de obicei se bucură de o bună calitate a aerului, are una dintre cele mai proaste calități ale aerului din lume din cauza acestor incendii de pădure” din Quebec, la 800 km mai la nord.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Situația este și mai gravă în marile suburbii verzi și luxoase de la nord de Bronx, de-a lungul râului Hudson, unde cerul devine galben-portocaliu-cenușiu. Potrivit guvernatorului statului, Kathy Hochul, indicele de calitate a aerului a crescut de la „nociv” la „foarte nociv”, iar toate activitățile școlare și extrașcolare în aer liber au fost suspendate.

„Nu este o zi în care să vă antrenați pentru un maraton”, a avertizat primarul orașului, Eric Adams, în stilul său discret.

Potrivit site-ului IQAir.com, care monitorizează nivelul de poluare în întreaga lume, indicele de calitate a aerului pentru New York a atins miercuri după-amiază un nivel record de 324, pe o scară de la zero la 500.

Concentrația de microparticule PM2,5 este de peste zece ori mai mare decât standardele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală