Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Mesut Özil a plecat de la Arsenal. Va avea un salariu anual de 5 ori mai mic

26 Ian. 2021, 16:50
 // Categoria: Sport // Autor:  Daniel Hacina
26 Ian. 2021, 16:50 // Sport //  Daniel Hacina

Mesut Özil a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate cu Fenerbahce, iar anual va primi trei milioane de euro. Salariul său este de peste cinci ori mai mic față de cel de la Arsenal, unde era plătit cu 16 milioane de euro pe sezon, scrie Digisport.

În plus, pe lângă salariul lui Özil, Fenerbahce a fost de acord să plătească două milioane de euro către Arsenal în cazul în care, din sezonul următor, germanul va îndeplini anumite „target-uri”.

Cea mai mare performanță din cariera lui Özil este cucerirea titlului mondial cu reprezentativa Germaniei, în 2014. Mijlocașul de 32 de ani mai are alte 12 trofee în palmares, printre care titlul în La Liga și Cupa Angliei, de patru ori.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 16:09
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 16:09 // Politica //  Realitatea.md

Veaceslav Paton are o primă reacție privind situația prezentă care-l vizează și a fost publicată marți, 3 august curent, pe una din pagina sa de Facebook. „Am citit discursurile deputaților PAS, Sergiu Litvinenco și Dumitru Alaiba, și sunt uimit. De unde au luat astfel de proști?”, se întreabă acesta.

„Incompetență completă, multiplicată de narcisism și îndrăzneală nejustificată. Ei bine, Alaiba, nu lasă jos jointul, dar Litvinenco vrea să fie doar ministrul Justiției.Ofer un program educațional gratuit pentru „culoarea intelectuală” a partidului PAS! În Codul de procedură penală a Republicii Moldova există art. 543. Se numește „principiul concretității”. Potrivit acestui articol, persoana extrădată nu poate fi acuzată pentru infracțiuni anterioare fără consimțământul părții responsabile de extrădare. În cazul nostru, Parchetul General din Ucraina. După cum știți, instanța ucraineană a calificat extrădarea mea ilegală. Pe baza acestui fapt, Parchetul General din Ucraina a cerut să mă întoarcă”, a scris Veaceslav Platon.

„Și acum cel mai important lucru. Potrivit articolului 543 din Codul de procedură penală al Republicii Moldova, precum și a tuturor tratatelor internaționale încheiate de Republica Moldova privind extrădarea, după soluționarea fondului cauzei în care persoana a fost extrădată, Republica Moldova este obligat să pună la dispoziție 45 de zile de plecare nestingherită și numai după aceea are dreptul de a aduce alte acuzații. Cu alte cuvinte, după achitarea mea în cazul furtului miliardului, ei trebuie să-mi dea posibilitatea să plec și abia apoi să ia vreo măsură. Înțelegerea greșită a elementelor de bază elementare ale jurisprudenței este principala caracteristică a actualilor politicieni zgomotoși din PAS. Vom avea un minunat ministru al Justiției care a eșuat! Vin vremuri bune!”, a mai adăugat acesta.

Amintim că Veaceslav Platon are răgaz până pe 12 august curent, ora 14:00, ca să se prezinte în instanță, acolo unde se examinează un dosar în care este vizat. La începutul anului trecut, Curtea de Apel Chișinău l-a trimis la rejudecare. În cadrul acestuia, este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, mai este acuzat și de faptul că, la fel în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate