Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

(METEO) Cât ne mai țin ploile și vremea rece

28 Apr. 2021, 10:13
 // Categoria: Meteo // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Apr. 2021, 10:13 // Meteo //  Mădălina Sorokovsky

Luna lui Florar bate la ușă, dar vremea de afară nu se deosebește prea mult de o lună de toamnă. Potrivit meteorologilor, următoarele zile temperaturile vor crește brusc, însă, oricum nu vom scăpa pentru mult timp de ploi.

Astăzi, 28 aprilie, temperaturile maxime vor ajunge la +14 grade Celsius, presiunea atmosferică va fi ridicată, iar vântul va sufla din direcția sud-est. 

Joi, pe parcursul nopții, temperaturile minime vor oscila între +3..+8 grade, iar ziua, termometrele vor indica între +14..+19 grade Celsius. 

Spre sfârșitul săptămânii, vremea de afară se va încălzi. Temperaturile minime vor oscila între +5..+10 grade, iar ziua, maximele vor înregistra +18..+23 grade Celsius. Cu toate acestea, vom avea parte de ploi pe întreg teritoriul țării, iar pe alocuri, însoțite de descărcări electrice. 

În primele zile de mai, sâmbătă și duminică, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, se vor înregistra cele mai înalte temperaturi din această primăvară. Pe parcursul zilei, temperaturile maxime vor oscila între +22..+27 grade Celsius. De Paște, presiunea atmosferică va fi scăzută, iar vântul va sufla din direcția sud-vest. Totodată, meteorologii transmit ploi. 

Luni, 3 mai, cerul va fi senin, temperaturile minime vor oscila între +9..+13 grade, iar maximele vor atinge +22 grade Celsius. 

Conform ultimelor prognoze, marți, 4 mai, vremea se va răci. Termometrele vor înregistra temperaturi maxime între +10..+14 grade Celsius, iar vântul va sufla din direcția nord-est.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că, prognoza vremii se actualizează în fiecare zi la ora 14.00.  

Sursa: SHS 

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:18
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 15:18 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Deceniul trecut a oferit unele dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei. De la efecte speciale spectaculoase, ce nu ar fi fost posibile în urmă cu trei sau patru decenii, la continuări care au reușit să depășească și distincțiile filmelor originale, Screen Rant a realizat o listă cu cele mai bune filme din ultimii zece ani.

Pe listă se află pelicule lansate deceniul trecut, ce au reușit să impresioneze și criticii și publicul.

Dincolo de sutele de milioane de dolari generate la box office și de nenumăratele premii câștigate, aceste filme au reușit să aibă un impact semnificativ asupra media internaționale și publicului global.

Care sunt cele mai bune filme din ultimii zece ani

Printre cele mai bune filme din ultimii zece ani se numără pelicule ce au primit Premii Oscar și au generat încasări uriașe la box office.

Iată top 5 cele mai bune filme din ultimii zece ani, potrivit Screen Rant:

Mad Max: Fury Road (2015)

Pelicula e o continuare a seriei originale din anii 1980, Mad Max. Filmul Fury Road, lansat în anul 2015, a avut același regizor, George Miller, ce a explorat din nou universul haotic, plin de acțiunea al seriei Mad Max.

De această dată, personajul principal, Max, a fost interpretat de Tom Hardy (rolul i-a aparținut lui Mel Gibson în seria originală). Alături de el a jucat și Charlize Theron, într-unul dintre cele mai apreciate roluri din cariera ei, Imperator Furiosa.

Gravity (2013)

Cu Sandra Bullock și George Clooney în rolurile principale, Gravity e un film ce a impresionat cu efectele vizuale, dar și cu povestea.

Regizat de Alfonso Cuaron, filmul prezintă povestea lui Ryan Stone (Bullock). Ea e separată de comandantul echipei sale în timpul primei sale călătorii în spațiu.

Gravity oferă momente tensionate și memorabile pe toată durata peliculei. Bullock și Clooney au primit numeroase laude despre rolurile lor.

Blue Valentine (2010)

Blue Valentine a fost apreciat pentru realismul neînduplecat pe care îl aduce pe marele ecran. Cu Ryan Gosling în rolul principal, pelicula prezintă povestea unui cuplu căsătorit, din momentul în care au început relația amoroasă până în punctul în care li se destramă căsnicia.

Alături de Ryan Gosling joacă Michelle Williams, ce a primit și o nominalizare la Premiile Oscar pentru rol, în categoria Cea mai bună actriță în rol principal. Blue Valentine e considerat unul dintre cele mai bune filme din ultimii zece ani.

The Wolf Of Wall Street (2013)

The Wolf Of Wall Street e unul dintre cele mai cunoscute pelicule din deceniul trecut. Cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, filmul a fost regizat de legendarul Martin Scorsese.

Pelicula a reprezentat și rampa de lansare la Hollywood a actriței Margot Robbie, ce a devenit cunoscută în întreaga lume.

Filmul prezintă povestea reală a lui Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) și cum a reușit să devină bogat prin metode corupte.

Inception (2010)

Inception e un alt film cu renumitul actor Leonardo DiCaprio într-un rol important. Lansată în anul 2010, pelicula a fost regizată de Christopher Nolan și a câștigat rapid aprecierea criticilor și publicului.

Inception prezintă povestea unor hoți ce activează în vis și include concepte inedite, ce pot fi apreciate și de către publicul larg, doar câteva dintre numeroasele motive pentru care e considerat unul dintre cele mai bune filme din ultimii zece ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române