Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

(METEO) Cât ne mai țin ploile și vremea rece

28 Apr. 2021, 10:13
 // Categoria: Meteo // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Apr. 2021, 10:13 // Meteo //  Mădălina Sorokovsky

Luna lui Florar bate la ușă, dar vremea de afară nu se deosebește prea mult de o lună de toamnă. Potrivit meteorologilor, următoarele zile temperaturile vor crește brusc, însă, oricum nu vom scăpa pentru mult timp de ploi.

Astăzi, 28 aprilie, temperaturile maxime vor ajunge la +14 grade Celsius, presiunea atmosferică va fi ridicată, iar vântul va sufla din direcția sud-est. 

Joi, pe parcursul nopții, temperaturile minime vor oscila între +3..+8 grade, iar ziua, termometrele vor indica între +14..+19 grade Celsius. 

Spre sfârșitul săptămânii, vremea de afară se va încălzi. Temperaturile minime vor oscila între +5..+10 grade, iar ziua, maximele vor înregistra +18..+23 grade Celsius. Cu toate acestea, vom avea parte de ploi pe întreg teritoriul țării, iar pe alocuri, însoțite de descărcări electrice. 

În primele zile de mai, sâmbătă și duminică, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, se vor înregistra cele mai înalte temperaturi din această primăvară. Pe parcursul zilei, temperaturile maxime vor oscila între +22..+27 grade Celsius. De Paște, presiunea atmosferică va fi scăzută, iar vântul va sufla din direcția sud-vest. Totodată, meteorologii transmit ploi. 

Luni, 3 mai, cerul va fi senin, temperaturile minime vor oscila între +9..+13 grade, iar maximele vor atinge +22 grade Celsius. 

Conform ultimelor prognoze, marți, 4 mai, vremea se va răci. Termometrele vor înregistra temperaturi maxime între +10..+14 grade Celsius, iar vântul va sufla din direcția nord-est.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că, prognoza vremii se actualizează în fiecare zi la ora 14.00.  

Sursa: SHS 

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
14 Mai 2021, 22:01
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
14 Mai 2021, 22:01 // Societate //  Cristina Vlah

Doi magistrați – Maria Negru (Avornic) de la Curtea de Apel Chișinău și Eugeniu Bejenaru Curtea de Apel Bălți, și-au depus cererile de demisie, informează Realitatea.md cu referire la Bizlaw.md.

Potrivit sursei, solicitările acestora urmează să fie examinate de Consiliul Superior al Magistraturii, la reuniunea de săptămâna viitoare.

Maria Negru (Avornic) a devenit judecătoare în anul 2005. Inițial, ea a activat la Judecătoria Hîncești, iar în anul 2011 a fost transferată la instanța din sectorul Centru al Capitalei. În anul 2014, a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău.

Eugeniu Bejenaru a fost numit în funcția de judecător în anul 2001, la Judecătoria Ocnița. Ulterior, a fost numit în funcția de președinte al aceleiași instanțe pentru două mandate consecutive. Din anul 2017, Eugeniu Bejenaru activează la Curtea de Apel Bălți. La începutul anului, judecătorul s-a înscris în competiția pentru funcția de președinte al instanței. CSM nu a luat, deocamdată, o decizie privind câștigătorul concursului.

Tot în ședința de săptămâna viitoare, CSM urmează să examineze cererea magistratei Irina Maxim, de la Judecătoria Chișinău privind suspendarea din funcție, dar și solicitările unor judecători privind reîncadrarea în funcție și achitarea plăților salariale.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso